Dit heerlijke ontbijtje maakte ik gister voor Ryan en mezelf. Het is een croissantpudding met groene druiven en caramelsaus! Niet echt gezond, maar wel heerlijk voor op een zondag of bij een speciale gelegenheid. En het is een flinke portie dus je zult er wel even vol van zitten!
Pudding ontbijt
Broodpudding is een ideale manier om oud brood toch nog lekker te maken. Net als bij wentelteefjes gebruik je ei en melk om het brood in te weken en daarna gaat het geheel de oven in. Je kunt broodpudding met elk soort oud (of vers) brood maken dat je wilt. In dit geval gebruikte ik overgebleven mini croissantjes.
De caramelsaus die ik gebruikte heb ik gekregen van Chef Cookie en I love it. Natuurlijk kun je caramelsaus ook prima zelf maken, zoals ik ook deed in dit caramel recept. Maar.. Het is toch ook wel fijn om gewoon een fles uit de koelkast te pakken en hiermee mijn ontbijtjes of deze croissantpudding af te toppen. De druiven voegde ik toe om ervoor te zorgen dat je naast zoet ook een tegenhanger proeft.
Croissantpudding met druiven en caramelsaus
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
4 mini croissantjes (of 2 grote croissants)
150 gram halfvolle melk
1 ei
10 gram Sukrin of andere suiker vervanger
100 gram groene pitloze druiven
20 gram caramelsaus
Bereiding
Meng de melk en het ei met de suiker door elkaar in een ruime kom. Scheur de croissantjes in stukken en voeg aan je melk mengsel toe. Laat het geheel 5 minuten rusten. Schep de druiven door het mengsel en verdeel dit over een ovenschaal. Bak de croissantpudding 20 minuten op 180 graden. Slinger de caramelsaus over de pudding heen voor je hem gaat eten.
Voedingswaarden per 100 gram
179 calorieën
19.6 gram koolhydraten
5.2 gram eiwitten
8.6 gram vetten
0 gram vezels
Voedingswaarden per portie
394 calorieën
43.1 gram koolhydraten
11.5 gram eiwitten
18.7 gram vetten
1 gram vezels
GEEN REACTIES