Ik was dit weekend al helemaal lekker in de valentijnssferen met mijn baksels. Zo maakte ik deze crumble cheesecake met aardbeien en cacao want dat is wat mij betreft een gouden combinatie die perfect bij de liefde past. Met dit recept heb je een gezond en vullend toetje met een knapperig randje.
Valentijn vieren?
Zelf vier ik eigenlijk geen valentijn met cadeaus of grote gebaren, want ik ben 3 dagen later jarig en Ryan is 3 weken later jarig. Daarnaast is Ryan zijn vader op Valentijnsdag jarig dus we zitten vaak aan een familie diner. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik het wel leuk vind om liefdevolle recepten te bedenken want ik hou van romantiek.
Deze crumble cheesecake kun je de dag van tevoren al maken en hem de volgende dag even snel opwarmen of gewoon koud eten. Zo sta je minder lang in de keuken en heb je meer tijd voor elkaar. Ik gebruikte de meer fruit minder suiker spreads van Bonne Maman want die heeft fijne voedingswaarden. Je kunt natuurlijk ook een (light) jam kiezen in elke smaak die je wilt.
Crumble cheesecake met aardbei en cacao
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 2 toetjes
Ingrediënten
Voor de cheesecake:
200 gram magere kwark
75 gram mascarpone
75 gram Meer fruit minder suiker Aardbeienspread
1 ei
Voor de crumble:
30 gram granenbiscuit met chocola
40 gram margarine (koud)
35 gram havermout
20 gram havermeel (vermalen havermout kan ook)
1 tl cacaopoeder
Bereiding
Meng met behulp van de keukenmachine de kwark, mascarpone, aardbeienspread en het ei tot een glad geheel. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met de hand doen. Schep het mengsel over in de ovenschaaltjes. Was de keukenmachine af en doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar in de machine. Mix tot je een kruimelige deeg hebt. Verdeel de crumble over de ovenschaaltjes. Bak de ontbijtjes 30 minuten op 175 graden.
Voedingswaarden per ontbijtje
484 calorieën
44.9 gram koolhydraten
14.2 gram eiwitten
26.5 gram vetten
2 gram vezels
GEEN REACTIES