Mix ‘n match; crumble cheesecake met caramel en speculaas

23/11/2021

Dit is precies wat ik het leuke aan social media vind. De inspiratie voor dit recept vond ik namelijk op Instagram en met mijn eigen recepten voor een gezonde cheesecake en een gezonde crumble draaide ik deze crumble cheesecake in elkaar. Ik koos voor de smaken caramel en speculaas. Wat kies jij?

Instaspiration

Soms zie je van die recepten langskomen waarvan je denkt dit moet ik echt proberen. Dat had ik dus ook met een recept van Foodlies voor cheesecake crumble. Mijn hoofd ging meteen draaien en met de basisrecepten die ik al op mijn blog had staan voor cheesecake en voor crumble kon ik dus heel makkelijk dit combi recept maken. Dit was de eerste poging, maar er gaan er zeker nog meer volgen want dit was echt ideaal.

Als je kijkt naar de voedingswaarden dan lijkt dat best hoog voor een ontbijtje natuurlijk. Maar om het even te vergelijken; mijn bak kwark met muesli en fruit is ook rond de 450 kcal met hetzelfde aantal eiwitten. Kortom een heerlijk taartontbijtje met dezelfde voedingswaarden als een snelle kwark.
Crumble cheesecake met caramel en speculaas

Crumble cheesecake met caramel en speculaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 2 toetjes

Ingrediënten

Voor de cheesecake:
250 gram Isey caramel skyr
100 gram cottage cheese
1 ei
Voor de crumble:
40 gram speculaas
40 gram margarine (koud)
25 gram havermout
20 gram havermeel (vermalen havermout kan ook)
1 tl koek- en speculaaskruiden

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal je speculaasjes fijn. Schep over in een kom en voeg de havermout, havermeel, de koekkruiden en in kleine blokjes de margarine toe. Kneed tot je een kruimelige deeg hebt.
Meng met behulp van de keukenmachine nu de cottage cheese, Skyr en het ei tot een glad geheel. Je kunt ook een blender gebruiken, zolang je de cottage cheese maar glad blend. Schep dit mengsel over in 1 ovenschaaltjes en verdeel de crumble erover. Bak de ontbijtjes 30 minuten op 175 graden.

Voedingswaarden per ontbijtje

458 calorieën
29.1 gram koolhydraten
26 gram eiwitten
23.5 gram vetten
1 gram vezels

Crumble cheesecake met caramel en speculaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën