Wie mij volgt weet dat ik vaak ei eet. Vandaar dus ook dat ik dit curry omelet bedacht. Zoals de naam al zegt brengt het twee gerechten samen; een omelet en een groene curry. Doordat je de rijst vervangt voor een omelet heb je een extra eiwitboost waardoor er in dit gerecht 43 gram eiwit zit!
Elke dag een ei?
Ooit hoorde ik dat het niet goed voor je is om elke dag een ei te eten en dus ben ik nog maar een keer op onderzoek uit gegaan. Volgens het voedingscentrum kun je 3 eieren per week eten en als je vegetariër bent kun je er nog eentje extra nemen. De reden hierachter is omdat ze naast rijk aan een aantal vitamines ook rijk zijn aan cholesterol. Kortom, niet elke dag een vette koek en een ei!
Wanneer je aan curry denkt dan denk je al snel aan rijst of noedels. In dit geval verving ik deze koolhydraat bron voor een omelet. Dit is een simpele manier om een gerecht lager in calorieën te laten uitkomen en om een eiwitrijk gerecht te maken. Eerder deed ik dit trucje ook al met een gyros omelet.
Curry omelet
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 1 maaltijd
Ingrediënten
200 gram thaise roerbakgroente
100 gram kipfilet
50 gram kokosmelk
50 gram groene curry
2 eieren
50 gram halfvolle melk
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze in een wokpannetje met wat bakboter goudbruin. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 minuten mee. Voeg de curry en de kokosmelk toe en laat het geheel pruttelen. Pak een schaaltje en klop de eieren met de melk los. Bak de eieren in een koekenpannetje aan beiden kanten goudbruin. Leg het gebakken ei op een bord en vul hem met je currymengsel. Enjoy!
Voedingswaarden per maaltijd
476 calorieën
23.9 gram koolhydraten
42.1 gram eiwitten
22.3 gram vetten
7 gram vezels
GEEN REACTIES