Het is geen geheim dat een groot deel van mijn werk gaat over Engeland. Vroeger als kind ging ik hier al vaak heen en nu vaar ik voor mijn werk regelmatig de zee over. Dus bij deze een variant op een typisch Engels recept; dadel scones met chocolade poeder. Ze zijn zoet, eiwitrijk en heel erg vullend dus ik zou zeggen snel de keuken in!
Scone away
Dit is niet de eerste keer dat ik een versie van de klassieke Engelse scone heb gemaakt. Eerder verscheen er al een hartige variant en vorig jaar maakte ik een kerstversie. Deze keer ging ik aan de slag met dadels. Zo uit het handje hou ik dus echt niet van dadels. Maar door recepten heen vind ik ze prima te doen.
In dit recept voor dadel scones zit een chocolade eiwitpoeder. Deze kun je vervangen voor cacao poeder of als je meer van het hele zoete bent ook voor bijvoorbeeld vanille suiker of normale suiker. Zelf vond ik de match tussen dadels en chocola wel mooi, maar de keuze is aan jou! Even besmeren met wat chocopasta of natuurlijk met jam en clotted cream en je bent klaar om te genieten.
Dadel scones met chocola
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 8 scones
Ingrediënten
160 gram volkoren tarwemeel
15 gram eiwitpoeder chocolade
50 gram dadels
1 ei
100 gram Skyr
1 theelepel bakpoeder
50 gram margarine of boter
Bereiding
Laat de boter op kamer temparatuur komen zodat je makkelijk kunt kneden. Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Doe dit ook met de boter en voeg alles bij elkaar in een kom. Mix met je handen tot een dik en plakkerig beslag. Het lijkt een beetje op deeg. Pak een muffinvorm en beleg 8 vakjes met bakpapier of papieren muffin vormpjes. Je kunt de vorm natuurlijk ook gewoon invetten. Schep een hoopje beslag in elk vormpje. Zet de oven op 175 graden en bak de dadel scones 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Voedingswaarden per 100 gram
285 calorieën
31.6 gram koolhydraten
10.9 gram eiwitten
11.6 gram vetten
5 gram vezels
Voedingswaarden per scone
152 calorieën
16.8 gram koolhydraten
5.8 gram eiwitten
6.2 gram vetten
2.7 gram vezels
GEEN REACTIES