Zweedse invloeden; Daim baked oats

06/07/2021

Waar de Ikea al niet goed voor is! Deze Daim baked oats maakte ik namelijk de dag na mijn bezoekje aan de winkel en ik vond hem weer geslaagd. Ik experimenteerde met wat extra eiwitten en ik voegde een banaan toe om ervoor te zorgen dat je ontbijtje vullend en vitaminerijk is.

Influenced by Ikea

Ik trap er elke keer in. Dan zie ik zo’n hele zak liggen bij de kassa en die gaat dan regelrecht in mijn mandje. Om er vervolgens achter te komen dat het helemaal geen goedkoopje was. Gelukkig vond ik een goede bestemming voor de chocolaatjes in deze Daim baked oats.

Deze gebakken havermout is tegenwoordig een hit op Instagram en ik snap het wel. Havermout pap is niets voor mij, maar met een beetje bite en een lekker smaakje smul ik wel van dit gebakken goedje. Zo maakte ik al eerder een s’mores versie en ook probeerde ik een bounty versie. Welke is jouw favoriet?
Daim baked oats

Daim baked oats

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

100 gram banaan
30 gram caramelsaus
75 gram havermout
15 gram eiwitpoeder
100 gram magere kwark
25 gram Daim chocola

Bereiding

Prak de banaan en hak de Daim grof. Pak een kom en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Meng dit tot een goed geheel. Vet een ovenschaaltje in en schep je baked oats beslag hierin over. Bak je baked oats 20 minuten op 185 graden. Ik heb de oven hierbij niet voorverwarmd.

Voedingswaarden per 100 gram

186 calorieën
28.2 gram koolhydraten
5.8 gram eiwitten
5 gram vetten
0.5 gram vezels

Voedingswaarden per portie

353 calorieën
53.5 gram koolhydraten
11 gram eiwitten
8.5 gram vetten
1.5 gram vezels
Daim baked oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën