Stapelen; dessert lasagne met frambozen en cookie crumble

19/07/2021

Het is even wat werk, maar dan heb je wel een super feestelijk toetje met deze dessert lasagne! Gezond zal ik dit repect niet noemen, maar in kleine porties is het meer dan de moeite waard. Ik koos voor frambozen om het toetje een frisse smaak mee te geven. Voor welk fruit ga jij?

Laagjes bouwen

Net als een echte lasagne bestaat deze toetjesversie uit verschillende laagjes. Voor het onderste laagje gebruike ik cookie crumble die ik bestelde bij Chef Cookie. Natuurlijk kun je ook gewoon je eigen favoriete koekje verkruimelen en gebruiken voor de bodem. Door de rest van de lagen gebruikte ik de nieuwe smaak van Amarula die ik in een foodpakket kreeg. Het eerste slokje deed me denken aan Fristi en dus leek het me perfect voor door een toetje. Wil je een alcohol vrije dessert lasagne maken? Dan kun je dus voor Fristi kiezen!

Als je op zoek bent naar een lowcal toetje dan ben je met deze dessert lasagne aan het verkeerde adres. Maar.. ben je op zoek naar een toetje dat lekker is en toch een fijn portie eiwitten bevat dan zou ik er gewoon voor gaan. Balans is namelijk key bij een gezonde levensstijl. Je hoeft echt niet altijd lowcal of super voedzaam te eten, soms kun je ook gewoon genieten!
Dessert lasagne met frambozen en cookie crumble

Dessert lasagne met frambozen en cookie crumble

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 4 porties

Ingrediënten

Voor de bodem
1 banaan
50 gram cookie crumble

Voor de lasagne lagen
150 gram magere kwark
50 gram mascarpone
25 gram frambozen likeur
10 gram eiwitpoeder

100 gram frambozen
0.5 gelatine sheet
10 gram frambozen likeur

100 gram slagroom light
1 theelepel sukrin
10 gram frambozen likeur
25 gram cookie crumble

Bereiding

Maal de banaan samen met de cookie crumble fijn tot een beslag. Vet een ovenschaaltje in en verdeel het beslag over de bodem. Bak dit vervolgens 20 minuten op 180 graden. Laat de bodem helemaal afkoelen voor je verder gaat.

Meng de magere kwark met de mascarpone, eiwitpoeder en de likeur. Verdeel dit over je afgekoelde bodem en zet in de koelkast. Laat het gelatinesheet 10 minuten weken in wat water. Prak ondertussen de frambozen met de likeur en schep ze in een pannetje. Als de 10 minuten voorbij zijn, zet je dit pannetje op laag vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de frambozen. Laat het geheel 5 minuutjes afkoelen. Haal je lasagne uit de koelkast en verdeel de frambozenlaag over de kwarklaag. Zet het geheel een uurtje in de koelkast. Klop de slagroom op met de Sukrin en de likeur en verdeel over je frambozen laag. Top af met nog wat cookie crumble en je kunt genieten!

Voedingswaarden per 100 gram

174 calorieën
18.5 gram koolhydraten
5.2 gram eiwitten
8.1 gram vetten
1.3 gram vezels

Voedingswaarden per portie

269 calorieën
28.8 gram koolhydraten
8 gram eiwitten
12.5 gram vetten
2 gram vezels
Dessert lasagne met frambozen en cookie crumble

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën