Protein lunch: ei-wrap met groente

05/09/2018

Het is tijd om van je wrap een ei-wrap te maken. Hij stond al eerder op mijn blog, maar nu voeg ik er een nieuwe en vooral verbeterde versie aan toe met groente en bacon. Deze lunch kun je prima mealpreppen en de volgende dag meenemen naar werk. Even opwarmen in de magnetron en je hebt een high protein lunch. Eitje dus..

Protein lunch

Vaak als ik aan lunch denk dan denk ik automatisch aan mijn crackers of aan een salade. Of aan brood met een gebakken ei. Maar eigenlijk nooit aan het feit dat ik het gebakken ei ook op andere manieren kan gebruiken. Nu was een van mijn eerste recepten deze eggwrap, maar daarna heb ik er niet meer mee geëxperimenteerd.

Het voordeel van een ei-wrap ten opzichte van een gewone wrap of brood met gebakken ei, is dat je veel minder koolhydraten en calorieën naar binnen werkt terwijl je wel dezelfde hoeveelheid eiwitten naar binnen krijgt. Het ei is je basis en verder kun je hem met van alles beleggen waar je niet aan zou denken als er een broodje onder zat. Meer keuze met minder koolhydraten dus, altijd fijn.

Ei-wrap met groente

Ei-wrap met groente

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 eiwrap

Ingrediënten

50 ml melk
2 eieren
50 gram paprika
50 gram courgette
30 gram bacon

Bereiding

Zet een koekenpan op het vuur met een beetje kokosolie erin. Kluts de eieren samen met de melk en giet dit vervolgens in een koekenpan. Bak het omelet tot hij aan beide kanten goud bruin is. Wanneer het ei klaar is kun je in deze pan de bacon bakken. Snijd de paprika en courgette in stukjes en bak dit voor 5 minuten in een andere droge koekenpak. Leg het omelet op een bord en verdeel de groente en de bacon over het midden. Rol het omelet op, zet vast met prikkers en je ei-wrap is klaar.

Voedingswaarden per 100 gram

89 calorieën
2.9 gram koolhydraten
8.6 gram eiwitten
5.4 gram vetten
0.7 gram vezels

Voedingswaarden per ei-wrap (280 gram)

250 calorieën
8 gram koolhydraten
24 gram eiwitten
15 gram vetten
2 gram vezels

Ei-wrap met groente

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën