Onbijtje 2.0; eiwitrijke chocoladetaart

22/07/2020

Je dag beginnen met een hele hoop chocolade anyone? In dat geval raad ik je deze eiwitrijke chocoladetaart aan. Hij smaakt 100% naar chocola en doet niet onder voor je bakje yoghurt met muesli als het gaat om de macro’s. Wat mij betreft is er geen betere manier om je dag te beginnen. Of eindigen, wat jij wilt.

Cake for breakfast 2.0

Na de pindakaas kwarktaart en de stroopwafel variant die zeer goed uitpakten, moest ik natuurlijk snel aan de bak met een chocolade versie. Het leuke van deze taarten is dat je ze de avond van tevoren maakt en daarna drie dagen lang kunt genieten van een puntje. Of dat nou bij het ontbijt, de thee of als toetje is dat bepaal je zelf natuurlijk. Een portie fruit erbij en klaar!

Omdat ik echt veel chocola wilde koos ik voor het Erhmann toetje als basis. Deze kun je tegenwoordig online of in de supermarkten makkelijk kopen. Je kunt natuurlijk ook aan de slag met een andere smaak of met chocolade vla. De scheur die in mijn taartje zit komt omdat ik te zuinig was met mijn eetlepel gelatine poeder. Mocht je gelatine blaadjes gebruiken dan heb je er ongeveer 4 nodig.

Eiwitrijke chocoladetaart

Eiwitrijke chocolade taart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 stukken

Ingrediënten

Voor de bodem:
100 gram banaan
50 gram halfvolle melk
35 gram havermout
1 theelepel cacaopoeder

Voor de vulling:
150 gram magere kwark
200 gram chocolade kwark (Ehrmann protein)
1 eetlepel gelatine poeder
10 eetlepels water
10 gram cacaopoeder
25 gram eiwitpoeder

Bereiding

Gebruik de keukenmachine (of een vork) en maal de banaan fijn samen met de melk. Schep het in een bakje en voeg de havermout en cacaopoeder erbij. Mix alles goed door elkaar. Beleg een bakvorm met bakpapier en schep het beslag hier op. Zet de bodem 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat de bodem helemaal afkoelen.

Verwarm in een pannetje het water en roer de gelatine poeder hier door heen tot het opgelost is. Laat het afkoelen. Meng de twee soorten kwark, eiwitpoeder, cacaopoeder en het gelatine mengsel door elkaar. Verdeel dit over de afgekoelde bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarden per 100 gram

94 calorieën
9.6 gram koolhydraten
9.6 gram eiwitten
1.8 gram vetten
1.1 gram vezels

Voedingswaarden per punt

154 calorieën
15.7 gram koolhydraten
15.6 gram eiwitten
2.9 gram vetten
1.7 gram vezels

Eiwitrijke chocoladetaart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.