Pancake monday; eiwitrijke pancakes met hazelnootpasta

25/10/2021

Gevulde pannekoeken? Zeker weten! In deze eiwitrijke pancakes zit namelijk een vulling van de nieuwe hazelnootpasta van Bonne Maman. Het kost even iets meer moeite om ze te bakken, maar dat is zeker de moeite waard! Kliederboel gegarandeerd wanneer je deze pancakes opensnijdt om een hap te nemen.

Stuff ’em baby

Toen ik hoorde dat ik de hazelnootpasta van Bonne Maman zou ontvangen stond het al vast in mijn hoofd – ik ging er pannekoeken mee maken! En wel hele speciale pannekoeken, want ik zou ze vullen met de pasta. Niet helemaal fit.food.joy prove maar soms moet je uitzonderingen maken. De pasta zelf is gemaakt zonder palmolie en bestaat voor 20% out hazelnoten. Hij is super zacht en smeerbaar en daardoor kon ik hem ook goed gebruiken als vulling.

Om toch mijn eigen gezonde twist toe te voegen maakte ik eiwitrijke pancakes. Hiervoor gebruikte ik eiwitpoeder, maar als je dat niet wilt gebruiken dan kun je gewoon extra tarwemeel toevoegen aan het recept. De eieren splitten zou ik zeker wel aanraden, omdat je dan een stuk luchtigere pancakes krijgt. Ik gebruikte de saus van Callowfit voor dit recept, maar ook deze is te vervangen door vanille essence om zo vanille pancakes ervan te maken. Als je hem wel wilt hebben dan kun je fitfoodjoycal10 gebruiken voor wat extra korting! šŸ™‚
Eiwitrijke pancakes met hazelnootpasta

Eiwitrijke pancakes met hazelnootpasta

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 12 pancakes

Ingrediƫnten

2 eieren – gesplitst
300 gram halfvolle melk
125 gram volkoren tarwemeel
50 gram eiwitpoeder
1 theelepel bakpoeder
25 gram cookies & cream saus
1 shot cookie of vanille
100 gram hazelnootpasta

Bereiding

Split de eieren en zorg dat je het eiwit in een apart bakje op vangt. Meng in een andere kom het eigeel, de melk, de volkoren tarwelmeel, de eiwitpoeder, de cookiesaus, het bakpoeder en het cookie of vanille shot. Klop de eiwitten stijf totdat je met je mixer (of met de hand) pieken kunt trekken door het eiwit. Voeg de eiwitten, aan het pancake beslag toe en schep het geheel om tot het goed gemengd is. Schep de hazelnootpasta in een bakje en zet dit 45 seconde in de magnetron zodat het zachter wordt.

Zet een koekenpannetje op het vuur en verhit hier wat kokosolie in. Schep met een beslaglepel een dun laagje beslag in het pannetje. Schep 1 theelepel pasta in het midden van de pancake en top dan af met nog een laagje beslag. Bak de pancakes aan beiden kanten goudbruin. Herhaal dit tot al je beslag op is. Als je de pancakes meteen op eet kun je ze serveren met wat extra kwark, aardbeien en een verkruimeld cookie.

Voedingswaarden per 100 gram

222 calorieƫn
23.4 gram koolhydraten
13.9 gram eiwitten
7.5 gram vetten
2.4 gram vezels

Voedingswaarden per pancake zonder topping

113 calorieƫn
13.2 gram koolhydraten
7.8 gram eiwitten
4.3 gram vetten
1.3 gram vezels

Eiwitrijke pancakes met hazelnootpasta

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn