Eiwitje anyone?

20/11/2017

Sinds twee weken zijn mijn macro’s weer veranderd. Dat betekent onder anderen dat ik nu 130 gram eiwitten per dag moet eten… Dit lukt me echt alleen maar met héél veel moeite. Dus het was tijd om even op onderzoek uit te gaan en dat met jullie te delen. Zoals jullie zien heeft Harvey minder moeite met al die eiwitten.

Eerst even wat feitjes. 130 gram eiwitten staat gelijk aan:

  • 1,6 kg kwark
  • 560 gram kip
  • 20 eieren
  • of 6 scheppen eiwitpoeder

Eiwitrijke producten

Natuurlijk snap ik dat je een combinatie kunt maken van verschillende producten, maar ik vind het toch een vrij onmogelijke taak om dit te matchen met het aantal calorieën en koolhydraten bijvoorbeeld. Het heeft me wel nieuwsgierig gemaakt, waarom moet ik zoveel eiwitten eten? Met mijn gewicht zou ik namelijk aan 50 tot 60 gram genoeg hebben per dag.

Waarom eiwitten?

Na enig uitzoek-werk blijkt dat ik op dit moment in de ‘strenght-fase’ van mijn Personal Body Plan zit. Spieren opbouwen dus en laat ik nou net nog wel weten dat eiwitten belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van spieren (duh). Wat ik dan weer niet wist, is dat eiwitten ook bijdragen aan het herstel van lichaamscellen en dat het je weerstand op peil houdt. Een ander belangrijk punt dat ik overal terug vond is dat je meer vet verbrand als je een eiwitrijke voeding hebt. Dit komt omdat eiwitten moeilijk verteerbaar zijn. Het kost je lichaam dus meer energie om de eiwitten te verbranden. Leuke bijkomst is dat je dus ook langer een vol gevoel hebt en dat is best handig als je je aan een bepaald aantal calorieën moet houden 😉

Most important

Al deze feitjes zijn leuk, maar waar ik het meest blij mee ben is dat je huid, haar en nagels mooier worden van een eiwitrijk dieet. Lekker opppervlakkig, maarja ik blijf ook maar een vrouw he. Mijn nagels braken altijd en eeuwig af en nu kan ik eindelijk trots zijn op mijn lange nagels, win! De conclusie is dat die eiwitten dus eigenlijk best wel heel handig zijn..

Goal: Ik heb een hele voorraad eiwitten ingeslagen, dus ik ga deze hele week erop letten. Eind van de week horen jullie of het gelukt is en wat ik dan gegeten heb om eraan te komen. Wish me luck! 🙂

Ben je op zoek naar eiwitrijke recepten? Kijk dan eens naar deze Egg Wrap of naar deze ijsjes

Heb je tips? let me know!

Producten met eiwitten

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën