Lunch à la 2019: eiwrap met geitenkaas

14/01/2019

Zou 2019 het jaar zijn dat ik match met geitenkaas? Waar ik het vroeger niet lustte, at ik nu gewoon een eiwrap met geitenkaas. En afgelopen week verorberde ook al een geitenkaas salade. What is happening to me? Misschien ben ik verstandig geworden, of misschien word ik eindelijk volwassen in mijn smaak.

Cheesy eggs

Een van mijn favoriete lunches is een broodje met gebakken ei en kaas. Dit kan je prima de dag van tevoren al preppen, opwarmen op kantoor en dan genieten. De broodjes in een zakje en het ei in een bakje. Normaal neem ik dan twee eieren en gebruik ik een plakje Slankie kaas.

Bij deze eiwrap met geitenkaas is het brood vervangen door een extra eitje en de gewone kaas door geitenkaas. Nu vind ik geitenkaas best een sterke smaak ookal begin ik eraan te wennen en dus mengde ik het met een groene appel. De avocado zit erbij om ervoor te zorgen dat ik een gevuld gevoel heb. Al met al dus een prima gebalanceerde lunch en een leuke afwisseling op het standaard broodje ei.

Eiwrap met geitenkaas

Eiwrap met geitenkaas

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: lunch voor 1 persoon

Ingrediënten

3 eieren
2 eetlepels melk
50 gram avocado
50 gram appel
20 gram geitenkaas

Bereiding

Kluts de eieren samen met de melk in een schaaltje. Zet een koekepan op het vuur en verwarm hier een beetje boter in. Bak het ei aan beide kanten goud bruin en leg op een bord wanneer het klaar is. Terwijl het ei bakt kun je de avocado en de appel snijden. Verkruimel de geitenkaas, beleg het ei en vouw hem dicht. Je eiwrap met geitenkaas is klaar!

Voedingswaarden per 100 gram

153 calorieën
5.1 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
10.8 gram vetten
1.6 gram vezels

Voedingswaarden per lunch

482 calorieën
16.1 gram koolhydraten
27.9 gram eiwitten
34.1 gram vetten
5 gram vezels

Eiwrap met geitenkaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën