Fins & Mexicaans; pulled oats nachos

18/06/2020

Een van mijn voornemens is om vaker vegetarisch te eten. Als onderdeel daarvan maakte ik deze pulled oat nachos met groente en kaas. Een gerecht dat ik normaliter met kip of gehakt zou hebben gegegeten, maar op deze manier ook heerlijk was. Wellicht ga ik volgende keer voor pulled oats taco’s.

Veggie life

Ik vind het lastig om alleen maar vegetarisch te eten. Ten eerste omdat ik (sorry!) van vlees hou en ten tweede omdat ik het best duur vind ten opzichte van vlees. Dit is iets waarvan ik hoop dat er verandering in komt, omdat ik overal om me heen het belang van vega eten hoor. Goed voor je lijf en goed voor de planeet.

Maar toen ik de pulled oats van Gold & Green dus mocht proberen zei ik uiteraard geen nee. Het is echt mega hoog in eiwitten en er zitten flink wat vezels in. Best fijne combi dus! Het bedrijf is Fins en ik werk zelf voor een Noors bedrijf dus ook dat was een grappige link. Op dit moment kun je de pulled oats bij de plus en AH kopen.

Pulled oats nachos

Pulled oats nachos

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 portie

Ingrediënten

75 gram nacho chips
75 gram pulled oats
25 gram rode ui
25 gram paprika
25 gram mais
25 gram cheddarkaas
Taco kruiden

Bereiding

Snijd de paprika en ui in kleine stukjes en bak dit in de koekenpan. Voeg de mais en de pulled oats toe en warm alles op. Voeg een beetje water en de taco kruiden toe en meng alles door elkaar.

Verdeel de helft van chips over een ovenschaaltje. Schep hierop de helft van je taco mengsel en de helft van je kaas. Top af met de rest van de chips en daarop vervolgens het taco mengsel en de kaas. Zet je pulled oats nachos ongeveer 10 minuten in de oven op 175 graden de kaas te laten smelten.

Voedingswaarden per portie

652 calorieën
61.5 gram koolhydraten
34.9 gram eiwitten
28 gram vetten
3.5 gram vezels

Pulled oats nachos

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën