Chocola is onlosmakelijk verbonden met Valentijn. Maar in plaats van ze in de supermarkt te kopen kun je natuurlijk ook zelf iets maken. Je hebt wel wat geduld nodig voor het maken van deze frambozen bonbons, maar ze zijn het wel waard. Je kunt echt fruit gebruiken voor de vitamines en je kunt zelf kiezen welke chocolade je gebruikt. Natuurlijk kun je ze ook in andere vormpjes maken afhankelijk van welke jij in huis hebt.
Knutselen met chocola
Zelf heb ik een siliconen hartjes vorm waar ik in de zomer ijsblokjes in maak. Deze kwam dus goed van pas toen ik Valentijn chocolaatjes wilde maken. Gewapend met gesmolten chocola en een kwastje ging ik vol goede moed aan de slag. Het bleek toch wel iets moeilijker te zijn dan ik dacht om een goed omhulsel te creƫeren.
Even terug naar de bonbons. Een bonbon is een kleine, zoete verwennerij. De naam komt uit Frankrijk en uit de 17e eeuw al! Zelfs toen wisten ze al hoe ze moesten snoepen dus š Een ander kenmerk van een bonbon is de vulling. Hiermee kun je helemaal los gaan. Praline, karamel, marsepein, alcohol en ga zo maar door. In deze frambozen bonbons zitten uiteraard frambozen. Je kunt zowel verse als bevroren frambozen gebruiken.
Frambozen bonbons
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten + 1.5 uur wachten
Goed voor: 10 bonbons
Ingrediƫnten
75 gram frambozen
50 gram kokosmelk
100 gram pure chocola
10 gram kokosolie
Bereiding
Zet de frambozen even in de diepfries om ze koud te laten worden of als je bevroren frambozen hebt, haal ze dan alvast uit de diepvries zodat ze iets kunnen ontdooien. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit in de magnetron. Meng dit met de kokosolie (ongeveer 2 theelepels) tot de olie is opgelost. Pak vervolgens je hartjes vormpjes erbij. Ik gebruikte een siliconenvorm waar je ijsklontjes mee kan maken. Met een kwastje schilder je de vormpjes in met een laagje chocolade dat de buitenkant van je bonbon vormt. Zet de vorm een half uur in de koelkast.
Meng de koude frambozen met behulp van de keukenmachine of blender met de kokosmelk tot een glad geheel. Het hoort een beetje dik te zijn door de koude frambozen. Pak de bonbonvorm er weer bij en schep in elk hartje een lepeltje van je framboos-kokos mengsel. Schep hem niet tot het randje vol, maar houdt wat ruimte over voor de chocolade bodem. Als je alle hartjes gevuld hebt zet je de vorm een half uur in de vriezer.
Pak de vorm uit de vriezer en smelt je chocolade opnieuw. Dek elke hartje af met een laagje chocolade zodat je een dichte bonbon krijgt. Zet ze nog een half uur in de vriezer zodat de chocola goed hard kan worden en haal de frambozen bonbons daarna voorzichtig uit de vorm.
Voedingswaarden per 100 gram
306 calorieƫn
25.1 gram koolhydraten
3.8 gram eiwitten
20.4 gram vetten
5.1 gram vezels
Voedingswaarden per bonbon
72 calorieƫn
5.9 gram koolhydraten
0.9 gram eiwitten
4.8 gram vetten
1.2 gram vezels
GEEN REACTIES