Love is in the air; frambozen macarons

11/02/2019

We gaan gewoon nog even door met de roze recepten zolang het kan. Deze frambozen macarons zijn een gezondere variant op de suikerbommetjes die je overal in Frankrijk kunt kopen. Een groot deel van de suiker is vervangen door eiwitpoeder en de vulling is gemaakt van fruit en kwark.

Snoepen op z’n frans

Macarons komen oorspronkelijk uit Frankrijk en is gemaakt van merengue. Of terwijl, een combinatie van eiwitten en suiker. Ik vind ze echt heerlijk, lekker luchtig en knapperig met allerlei smaken. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Zo heb ik zelfs ooit een drop en een drank macaron gezien.

Deze frambozen macarons zijn gemaakt met kleurstof en echte frambozen. Achteraf gezien hadden ze nog wel wat rozer gemogen en moet ik ook echt een spuitzak kopen om mooie rondjes te maken. Met lepels was het nog een hele klus. Ze zijn ook wat compacter dan je gewend bent van een normale macaron, dat komt doordat je de suiker deels vervangt voor eiwitpoeder.

Frambozen macarons

Frambozen macarons

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 10 macarons

Ingrediënten

150 gram amandelmeel
50 gram smart protein vanille
50 gram poedersuiker
120 gram eiwit
30 gram kokend water
25 gram frambozen + extra voor de garnering
50 gram griekse yoghurt
rode kleurstof

Bereiding

Verwarm je oven voor op 125 graden. Mix in een flinke kom de amandelmeel met de smart proten en de poedersuiker. Pak een vetvrije kom erbij en klop de eiwitten op tot ze stijf zijn. Gooi hier het kokend water bij en mix dit goed door. Schep de eiwitten vervolgens door je meelmengsel tot je een beslag krijgt. Voeg als laatste de kleurstof toe en roer alles goed door elkaar. Bedenk een bakplaat met bakpapier en schep er met behulp van twee lepels kleine rondjes beslag. Let op dat je ruimte tussen de rondjes laat. Zet de macarons 10 minuten in de oven. Als de 10 minuten voorbij zijn doe je de ovendeur een paar seconde open en daarna bak je de macarons nog 5 minuten. Herhaal de laatste nog stap nog een keer zodat de macarons in totaal 20 minuten in de oven hebben gestaan. Laat ze helemaal afkoelen voordat je verder gaat.

Voor de vulling prak je de frambozen in een kommetje fijn en meng je het met de griekse yoghurt. Zet dit voor 15 minuten in de vriezer zodat het dik en lobbig wordt. Snijd de overige frambozen door midden. Maak paren van de macaronbodempjes en bedek 1 kant met frambozen yoghurt. Leg hier een gehalveerde framboos bovenop en dek af met de tweede macaronbodem. Tada, je frambozen macarons zijn klaar om te serveren.

Voedingswaarden per 100 gram

308 calorieën
15.4 gram koolhydraten
17.9 gram eiwitten
17.9 gram vetten
3.6 gram vezels

Voedingswaarden per macaron

146 calorieën
7.3 gram koolhydraten
8.5 gram eiwitten
8.5 gram vetten
1.7 gram vezels

Frambozen macarons

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën