Zomers smeren; fruit hummus

26/03/2020

Oh heerlijk die zon toch! Maar wel om naar te kijken en niet om massaal met zijn allen in te gaan lopen natuurlijk.. Mijn lunch pas ik wel aan op dit lente weer door mijn eigen fruit hummus te maken. Dit levert een lekkere spread met een vrolijk kleurtje op.

Lente lunch

De lente is weer begonnen dus we gaan de mooiere dagen tegemoet als het goed is. Tijd dus voor vrolijke lunches en fruitachtige snacks. Ik maakte in dit geval fruit hummus met aardbeien, maar je kunt natuurlijk ook voor ander fruit kiezen. Hou je meer van banaan of van bijvoorbeeld perzik? Dan vervang je de aardbeien gewoon voor jouw favo fruit. Hoe wateriger je fruit hoe minder melk je nodig hebt. Wil je een vegan variant maken? Dan vervang je de koemelk voor bijvoorbeeld amandelmelk.

Zelf smeerde ik de hummus op een bagel en topte ik hem nog af met fruit. Maar je kunt dit natuurlijk ook bij de borrel serveren of gewoon als losse dip gebruiken wanneer je trek hebt. Wat ga jij hiermee doen?

Fruit hummus

Fruit hummus

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 2 soorten hummus

Ingrediënten

Voor de aardbeien versie
half blik kikkererwten
100 gram aardbeien
20 gram halfvolle melk

Voor de chocolade versie
half blik kikkererwten
10 gram honing
10 gram cacao poeder
50 gram halfvolle melk

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken en verdeel over 2 schaaltjes. Voeg bij de ene de aardbeien en melk toe en stop dit in de blender tot je een smeerbaar geheel hebt. Voeg bij het anderekokketje de melk, honing en cacaopoeder toe en blend ook dit tot een smeerbaar geheel. In een afsluitbaar bakje kun je het bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden per 100 gram aardbeien hummus

81 calorieën
10.7 gram koolhydraten
3.6 gram eiwitten
1.4 gram vetten
4.6 gram vezels

Voedingswaarden per 100 gram chocolade hummus

138 calorieën
16.9 gram koolhydraten
6.1 gram eiwitten
3.4 gram vetten
7.4 gram vezels

Fruit hummus

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.