Pizza is altijd al mijn lievelingseten geweest. En wat is er dan beter dan de dag beginnen met een fruit pizza. Een heerlijk ontbijtje dat je zelf kunt aftoppen met het fruit dat jij lekker vindt. Zolang je een bodem hebt kun je namelijk alle kanten op. Ga jij voor kwark en fruit of voor zoetigheid?
Breakfast is fun
Met het ontbijt kun je alle kanten op. Je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt, maar zoals ik in mijn vorige blog al uitlegde is ontbijten wel een toevoeging aan jouw dag.
Zelf ontbijt ik pas op mijn werk, dus dat betekent vaak een bak kwark met fruit en muesli mee. Maar als het dan weekend is en ik vrij ben, dan maak ik het liefst een uitgebreid ontbijt zoals bijvoorbeeld pancakes of een ontbijttaart. Evengoed gezond, maar wel net even wat specialer dan normaal.
Deze keer voeg ik er een fruit pizza aan toe. Zolang je een bodem hebt, kun je eeuwig variëren met een ontbijtpizza. Ik koos voor kwark en fruit, maar wat dacht je van broodbeleg zoals jam of chocopasta? Wanneer je de speculaas smaak weglaat uit de bodem, kun je er zelfs een hartige pizza van maken met bijvoorbeeld ei en bacon. Kortom, de keuze is aan jou.
Fruit pizza
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 2 pizza’s van elk 6 punten
Ingrediënten
120 gram havermout
30 gram kokosolie
3 eetlepels honing
1 Personal Protein Flavour shot speculaas (kun je vervangen door een theelepel koekkruiden)
100 gram Campina magere kwark
Fruit naar keuze
Bereiding
Maal 30 gram havermout fijn in een keukenmachine en laat de andere 90 gram heel. Pak een kom erbij en doe beide soorten havermout hier in. Voeg de eetlepels honing en het flavour shot hierbij. Pak een klein schaaltje voor de kokosolie en zet het even in de magnetron om ervoor te zorgen dat de olie goed gesmolten is. Voeg het daarna ook bij de havermout en meng alles tot het een samenhangend geheel is.
Pak een taartvorm erbij en beleg deze met bakpapier. Schep vervolgens het havermout mengsel in de taartvorm en verdeel heel. Druk het goed aan en zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is. Zet de vorm vervolgens 15 minuten in de oven op 175 graden. De bodem is klaar wanneer hij bruin en knapperig is. Wanneer de bodem klaar is laat je hem helemaal afkoelen. Wanneer hij afgekoeld is, beleg je hem met kwark en fruit naar keuze. Natuurlijk kun je ook voor andere toppings gaan.
Zelf heb ik twee kleine bodems gemaakt, zodat ik twee soorten pizza kon maken. De macro’s zijn dan ook gebaseerd op een punt van een kleine bodem inclusief fruit.
Voedingswaarden per 100 gram
204 calorieën
27.1 gram koolhydraten
5.5 gram eiwitten
7.5 gram vetten
2.9 gram vezels
Voedingswaarde per punt (85 gram)
173 calorieën
23 gram koolhydraten
4.7 gram eiwitten
6.4 gram vetten
2.6 gram vezels
GEEN REACTIES