Fijn snoepen; fruitkoeken met monchou

07/02/2020

Koekje erbij? Uh ja, wel als het deze fruitkoeken zijn! Ik maakte ze met perzik en peer in vlierbloesemsap en gebruikte een laagje monchou op de bodem. Niet de meest gezonde koek, maar ook dat moet af en toe gewoon kunnen. Jij kunt zelf bepalen welk fruit je gebruikt. Wat is jouw combi?

Del monte fruitcups

Ken je die koeken uit de supermarkt met kersen of appel erin? Nou die kun je dus ook prima zelf maken. Hiervoor gebruikte ik de nieuwe fruitcups van Del Monte. Perzik en peer op basis van vlierbloesem sap. Het sap gaat door het deeg heen voor wat extra smaak en het fruit gaat in de koek. Kortom, alle delen worden gebruikt om zoveel mogelijk smaak toe te voegen in de koeken.

Helemaal mager zijn ze niet, want er gaat gewoon boter en suiker in. Maar dat hoeft ook niet altijd. Een gezonde levensstijl betekent namelijk niet dat je nooit meer suiker, boter of koolhydraten kunt eten. Het gaat om de balans die je maakt tussen gewoon alleen maar lekker en voedzaam (wat ook lekker kan zijn!). Omdat de fruitkoeken wat smeuïger te maken deed ik er ook nog een laagje monchou in.

Fruitkoeken met monchou

Fruitkoeken met monchou

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 5 koeken

Ingrediënten

150 gram volkoren tarwemeel
35 gram margarine
80 gram magere kwark
2 theelepels suiker
2 eetlepels vlierbloesemsap
eigeel van 1 ei

Voor de vulling
25 gram monchou
Del monte fruit fusion

Bereiding

Voeg alle ingredienten voor het deeg bij elkaar en kneed met je handen tot alle boter goed verdeeld is en je een samenhangend geheel hebt. Verdeel de bal in 2 kleinere delen en leg eentje weg om later slierten van te rollen. Rol de andere bal deeg uit met een deegroller (ik deed dit op bakpapier op de aanrecht) en haal er 5 koekbodems uit van ongeveer een centimeter dik. Verdeel de monchou en het fruit over de 5 bodems.

Pak de tweede bal deeg erbij en rol hier slierten van. Je hebt er 6 nodig voor elke koek dus 30 in totaal. Leg de slierten in een ruit patroon over het fruit heen en druk de zijkantjes goed aan. Bestrijk de koeken met eigeel en doe ze 20 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

246 calorieën
10.9 gram koolhydraten
10.7 gram eiwitten
17.5 gram vetten
2.3 gram vezels

Voedingswaarden per muffin

96 calorieën
4.2 gram koolhydraten
4.2 gram eiwitten
6.8 gram vetten
0.9 gram vezels

Fruitkoeken met monchou

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.