Let’s go Brits; geitenkaas scones met rode bessen

04/11/2020

Normaal denk ik aan een zoete snack bij deze Engelse heerlijkheid, maar toch koos ik voor een hartige versie. Ik maakte geitenkaas scones met rode bessen. Ook dit hapje past prima in een gezonde high tea of als 4-uur snack. Het is een vullend smaakbommetje met fijne macro’s.

Sconish

Natuurlijk is dit niet mijn eerste recept. Eerder maakte ik al hartige scones en zoals je ziet heb ik dit basis beslag ook aangehouden. Maar deze keer gebruikte ik geitenkaas en rode bessen. Die bessen zo eten is niet mijn ding, want ik vind ze te zuur. Met de sterke smaak van geitenkaas er tegenover valt dat zure weg en krijg je een heerlijke hartige snack. De bessen kreeg ik trouwens in een foodiepakket en komen van The berry brothers. Het was een flinke bak en aan Ryan kan ik ze niet slijten dus er gaan nog een paar leuke recepten volgen met deze besjes.

Ben jij meer van de zoete snack? Dan heb ik nog een aantal andere scone recepten voor je. Wat dacht je van een versie met dadels? Of misschien wel de ultra gezonde bananenbrood versie.
Geitenkaas scones met rode bessen

Geitenkaas scones met rode bessen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 6 scones

Ingrediënten

100 gram speltmeel
25 gram eiwitpoeder
1 ei
50 gram melk
1 theelepel bakpoeder
50 gram geitenkaas
75 gram rode bessen

Bereiding

Meng het speltmeel met het eiwitpoeder en de bakpoeder in een kom. Voeg de rode bessen en de geitenkaas in kleine stukjes toe. Als laatst mix je het geheel met de melk en het ei tot er een stevig beslag overblijft. Vet een muffinvorm in of zet er papieren vormjes in en schep er 6 scones uit. Zet ze 20 minuten in de oven op 175 graden tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarden per 100 gram

203 calorieën
22.4 gram koolhydraten
14.2 gram eiwitten
6 gram vetten
3.7 gram vezels

Voedingswaarden per scone

120 calorieën
13.2 gram koolhydraten
8.4 gram eiwitten
3.6 gram vetten
2.2 gram vezels
Geitenkaas scones met rode bessen

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën