Tuurlijk, bij moederdag denk je meteen aan een ontbijtje. Maar je kunt natuurlijk ook prima gaan borrelen met je mams en dan is deze geitenkaasdip met vijgen spread een goede aanrader. Je favo toastjes erbij en je bent klaar voor een lekkere en gezonde avond. Ga jij hem dippen of smeren?
Verantwoord dippen
Een toastje met een dip erbij is echt een van mijn favorieten. En dan het liefst paturain of gezouten boter. Toch vond ik het ook leuk om zelf een geitenkaasdip te maken. Het fijne is dat je ook best wel een hoop kcal bespaart en wat extra eiwitten meekrijgt waardoor je sneller vol zit. Zo zitten er in Paturain bijvoorbeeld 348 calorieën en 7 gram eiwitten per 100 gram. Best een fors verschil toch?
Om de dip af te maken gebruikte ik pistache noten, maar je kunt natuurlijk zelf je favoriete nootje kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van honingpinda’s? Daarnaast voegde ik vijgen fruitspread toe uit de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker lijn. En nog een leuke tip; ze hebben een geschenkset van deze producten die je nog tot en met morgen met 5 euro korting kunt bestellen! Daarvoor gebruik je code BONNEMAMAN21.
Geitenkaasdip met vijgen jam
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: Een flinke portie dip
Ingrediënten
50 gram geitenkaas
25 gram monchou
75 gram magere kwark
30 gram vijgen fruitspread
10 gram pistache nootjes
Bereiding
Voeg de geitenkaas, monchou en magere kwark bij elkaar in een bakje en gebruik een vork of een handmixer om alles door elkaar te roeren tot 1 geheel. Schep het in een schaaltje en verdeel de vijgen spread erover. Hak de pistache nootjes grof en top het geheel hiermee af. Toastjes of groente erbij en genieten maar!
Voedingswaarden per 100 gram
185 calorieën
9.5 gram koolhydraten
9 gram eiwitten
12.1 gram vetten
0.1 gram vezels
GEEN REACTIES