Fris en zoet; gevulde banaan met rode bessen en pure chocola

27/07/2021

Het is zomer en dat betekent BBQ’en! Bij ons ging de BBQ afgelopen weekend aan en maakte ik ook het toetje op de hete kooltjes: gevulde banaan met als basis de rode bes. Ik koos om een zoete likeur en pure chocola toe te voegen aan de vulling om het toetje de zoete twist te geven die ik zo lekker vind in desserts.

Lekker zomers

De rode bessen die ik gebruikte in mijn recept kreeg ik van de Berrybrothers. Zij telen, verpakken en verkopen al het zacht fruit zelf om een goede kwaliteit te kunnen garanderen. De rode bessen komen bijna het hele jaar rond van Nederlandse bodem, omdat de Berrybrothers de bessen gekoeld bewaren in speciale cellen. Je kunt hun zachtfruit kopen bij de Albert Heijn en ook bij een aantal speciaalzaken, zoals een groenteboer in de buurt. Als je liever een ontbijt of ander toetje maakt met rode bessen dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen in het gratis online receptenboekje van de Berrybrothers.

De rode bes staat bekent om zijn friszure smaak, maar ook qua voedingswaarden is dit een heel fijne fruitsoort. Zo leerde ik tijdens de rondleiding op het terrein van de Berrybrothers dat de rode bes vol zit met verschillende mineralen, antioxidanten en vitamines. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn vitamine K en kalium. Deze zorgen voor het behoud van sterke botten en voor de instandhouding van de bloedruk. Daarmee kun je deze bes, net als bijvoorbeeld de blauwe bes, onder de superfoods scharen. Daarnaast bevat de rode bes maar 36 kcal per 100 gram, terwijl de blauwe bes 75 kcal per 100 gram bevat!

Gevulde banaan met rode bessen en pure chocola

Gevulde banaan met rode bessen en pure chocola

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 bananen

Ingrediënten

2 bananen
30 gram rode bessen
10 gram Licor 43
20 gram pure chocola

Bereiding

Hou de banaan in de lengte met de holle kant naar boven. Snijd nu langs het midden een stukje uit de banaan zodat je over de hele lengte van de banaan een gat hebt. Prak de rode bessen in een kommetje fijn samen met de Licor 43 en verdeel dit over de bananen. Hak de chocola in grove stukken en voeg dit toe aan de banaan. Verpak de gevulde banaan in zilverfolie, maar houdt een beetje ruimte aan de bovenkant zodat het folie niet strak op de chocola zit. Hierdoor voorkom je dat de chocola aan je folie plakt in plaats van in de banaan blijft zitten. Leg de pakketjes op de BBQ totdat de schil bruin is. Bij mij duurde dit ongeveer 10 minuten. Je hoeft de bananen niet te draaien.

Voedingswaarden per gevulde banaan

193 calorieën
37.8 gram koolhydraten
2 gram eiwitten
4.1 gram vetten
5 gram vezels

Gevulde banaan met rode bessen en pure chocola

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën