Natuurlijk kon ik weer nicecream maken, maar het leek me leuk om eens iets anders te doen. Dus maakte ik gevulde banaan uit de airfryer. Uiteraard gebruikte ik hiervoor pepernoten en chocola om het mooi in de Sinterklaas sfeer te houden. Wat mij betreft is dit een van de meest simpele maar lekkere manieren om wat extra fruit toe te voegen aan je dag.
Airfryer of BBQ?
Het idee van een gevulde banaan ken je vast al wel. In de zomer maak je ze snel op de BBQ, maar in de winter buiten gaan staan trok me toch niet echt. Daarom besloot ik te testen of dit ook in de airfryer kon. Zoals je ziet aan het resultaat is het experiment geslaagd!
Je kunt de banaan natuurlijk ook zonder likeur maken en je kunt eindeloos combineren. Wat dacht je van speculaas en marshmellow? Of chocolade pepernoot en marshmellow? Het makkelijke is dat iedereen zelf zijn keuze kan maken. Zet de bananen en de vullingen klaar en scheppen maar. Voor welke variatie ga jij?
Gevulde banaan met Sintsnoep
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
2 bananen
20 gram pepernoten
20 gram pure chocola
Likeur naar keuze
Amaretto
Bereiding
Hou de banaan in de lengte met de holle kant naar boven. Snijd nu langs het midden een stukje uit de banaan zodat je over de hele lengte van de banaan een gat hebt. Maal de pepernoten fijn en vul de banaan met de helft van de kruimels. Giet er een beetje likeur over. Hak de chocola in stukjes en verdeel de helft over het gat in de banaan. Herhaal dit vervolgens met de tweede banaan. Pak ze in in zilverfolie, maar houdt een beetje ruimte aan de bovenkant zodat het folie niet strak op de chocola zit.
Zet de bananen met de vulling naar boven in de airfryer en bak ze 10 minuten op 175 graden. Ze zijn goed als de chocola gesmolten is en de banaan zacht is.
Voedingswaarden per banaan
190 calorieën
30.6 gram koolhydraten
2.3 gram eiwitten
4.7 gram vetten
2.7 gram vezels
GEEN REACTIES