Gezond genieten met de biologische maaltijdboxen van Ekomenu

09/06/2021

Afgelopen week mocht ik voor de tweede keer de eiwitrijke en biologische maaltijden van Ekomenu testen. De maaltijden worden standaard geleverd in drie hele handige en milieubewuste zakken. Net als afgelopen keer zaten er flink wat groenten in de maaltijdbox, maar nu ook een aantal onbekende producten voor mij in zoals bijvoorbeeld grillkaas en venkel. Dat is juist ook wat Ekomenu zo leuk maakt, kennis maken met nieuwe producten om eiwitrijk te eten.

Protein boost

Bij Ekomenu heb je mogelijkheid om te kiezen voor verschillende leefstijlen. De door mij gekozen leefstijl is eiwitrijk, omdat dit goed past bij mijn fitness doelen. Ik heb namelijk mijn eigen mini sportschool op zolder. Door eiwitrijk te eten ondersteun ik mijn spieren en kan ik zwaardere gewichten liften. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat ik langer een vol gevoel heb dan wanneer ik een maaltijd met bijvoorbeeld veel koolhydraten eet.

Ik eet al bijna 2 jaar eiwitrijk en toch blijf ik steeds terugvallen op de makkelijke producten; kwark, kipfilet, eieren en eiwitrepen. Dat is niet perse omdat ik dit gewoon echt super lekker vind, maar meer omdat het gemakkelijk en bekend is. Ekomenu heeft daar nu iets op bedacht; zij hebben e-books gemaakt voor elke leefstijl. In de e-books vind je extra informatie over de gekozen leefstijl, tips & tricks en een aantal recepten om je op weg te helpen. Op die manier kun je op een makkelijker manier variatie in je maaltijden brengen terwijl ze nog steeds bij jouw leefstijl passen. Ik raad je dan ook aan om snel een kijkje te nemen!

Ingredienten maaltijdbox 1

In mijn Ekomenu maaltijdbox zaten 3 gerechten voor 2 personen. Dit kost je ongeveer 7 euro per maaltijd per persoon. Alle producten zijn biologisch is en komen direct van de boer. Daarnaast worden de maaltijdboxen netjes bij je thuisbezorgd in recylbare verpakkingen. De box wordt thuis bezorgd tussen donderdag en maandag. Ik koos voor donderdag, omdat ik merk dat dan de eiwitrijke maaltijden er nog wel eens bij in willen schieten en ik vaak op zondag pas boodschappen doe. Nu kreeg ik op donderdag mijn box binnen en had ik tot na het weekend in elk geval genoeg producten in huis om een gezonde maaltijd te maken. De receptkaarten zijn makkelijk te volgen en per maaltijd sta je gemiddeld 20 tot 30 minuten in de keuken. Meer info over de werkwijze vind je op de website van Ekomenu.

Wil jij Ekomenu ook proberen? Dan heb ik een leuke deal voor je! Met code FFJ25EM krijg je 25% korting op de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Je bepaalt zelf of je wekelijks een nieuwe box laat komen en of je een pauze wilt inlassen.

Quinoa met grillkaas

Ingredienten
1 grote rode ui
200 gram wortelen
1 grote courgette
15 gram rozijnen
130 gram quinoa
150 gram grillkaas
100 ml water
Ras el hanout
Verse munt

Bereiding
Pel en snipper de ui. Schil of was de wortels en snijd klein. Was de courgette en snijd klein. Snijd een paar blaadjes verse munt klein. Verhil olie in een koekepan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de groenten toe en bak al omscheppend enkele minuten. Doe de rozijnen erbij, bestrooi met ras el hanout en de helft van de verse munt. Schenk het water erbij en laat afgedekt zacthjes 10-15 minuten stoven.

Spoel intussen de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng een pan met 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf. Kook de quinoa in 10 minuten gaar. Gier daarna het overtollige water af en zet afgedekt opzij. Snijd de grillkaas in plakjes of blokjes. Verhil olie in een pan en bak de kaas lichtbruin. Seveer de quinoa op een mooie schaal en schep de gestoofde groenten met het vocht erop. Leg de kaas erop en garneer met de overgebleven verse munt. Eet smakelijk!

Maaltijdbox Quinoa met grillkaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie├źn