Breakfast Tips

Anders dan anders; gezond kwark ontbijt met brood

26/03/2018

Huh, Brood met kwark? Jep, brood met kwark. Elke keer die standaard bak naar binnen werken werd ik een beetje zat. Vandaar dat ik met deze combinatie ging knutselen. Toch een gezond kwark ontbijt, maar dan net even op een andere manier.

Anders dan anders

Ik snap dat je denkt, okee dit vind ik een rare combinatie. Dat vond ik namelijk eerst ook, omdat ik kwark niet als een smeersel zie. Lwark doe je in een bakje en eet je met een lepel. Maar als je je bedenkt dat je ook boter op je brood smeert, dan kan kwark ook wel. Het is tenslotte allebei zuivel toch? šŸ˜‰

Maar, ondanks dat het allebei zuivel is, zit er natuurlijk wel veel verschil in deze producten. Zo zit er in 20 gram light boter net zoveel calorieƫn als in 100 gram magere kwark. En in boter zitten veel vetten, maar (bijna) geen eiwitten. Nu snap ik best dat jullie dit al lang wisten, maar het is toch fijn om dit even op een rijtje te hebben voordat je jezelf gaat overtuigen om kwark op je brood te smeren. Ik zeg, gewoon een keer proberen!

Gezond kwark ontbijt met brood

Gezond kwark ontbijt met brood

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 ontbijtje

Ingrediƫnten

2 sneetjes donker volkoren brood (70 gram)
60 gram magere kwark
fruit en andere toppings naar keuze

Mijn toppings:
20 gram Halvajam
1 banaan (130 gram)
10 gram pure cacao nibs

Bereiding

Rooster het broodje tot het knapperig is. Verdeel de kwark over het broodje en beleg met een topping naar keuze. In mijn geval heb ik dus voor Halvajam, banaan en pure cacao nibs gekozen.

Als je voor een lichter ontbijt wilt gaan kun je de banaan, die rijk aan calorieƫn en koolhydraten is, vervangen voor bijvoorbeeld aardbeien of een andere lichte fruit soort.

Voedingswaarden per 100 gram (inclusief mijn toppings)

139 calorieƫn
19.3 gram koolhydraten
6.5 gram eiwitten
3 gram vetten
3.4 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijtje

403 calorieƫn
55.9 gram koolhydraten
18.9 gram eiwitten
8.8 gram vetten
10 gram vezels

Gezond kwark ontbijt met brood

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.