Sunny days; gezond monchou ijs

21/06/2020

Tropische temparaturen deze week hoorde ik op de radio. En laat ik nou net nog een heerlijk recept voor gezond monchou ijs hebben staan die ik al wilde gaan plaatsen. Alsof het meant to be was. Het ijs is extra eiwitrijk en lekker chuncky door de stukjes koek en de kersen.

Monchou taart

Als een van mijn vriendinnen jarig was dan wist ik dat ik monchoutaart ging krijgen. Elk jaar weer en ik vond het absoluut geen straf. Zelfs mijn bakje kwark nu is er nog vaak op gebaseerd. Maar omdat het ook lekker is om soms wat anders dan kwark als toetje te hebben besloot ik monchou ijs te maken.

Natuurlijk kan je dit vast ook in de winkel kopen.. Maar eerlijk is eerlijk, zelfgemaakt is toch leuker en het fijne aan dit recept is dat het ijs eiwitrijk en laag in vetten is. Een fijne combinatie dus na een ‘ik heb geen zin om te koken dus ik heb afgehaald’ maaltijd. De afgelopen tijd heb ik meer van dit soort ijsrecepten geplaatst zoals het chocolade ijs en het pindakaas ijs. Voor ieder wat wils of gewoon alledrie de smaken in 1 bakje!

Gezond monchou ijs

Gezond monchou ijs

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 3 porties

Ingrediënten

50 gram koekjes
100 gram halfvolle melk
150 gram magere kwark
100 gram vlaaifruit kersen
20 gram eiwitpoeder
optioneel: honing

Bereiding

Meng in een kom de melk met de kwark en het vlaaifruit. Voeg het eiwitpoeder toe en proef of je het geheel zoet genoeg vindt. Zo niet, voeg dan een theelepel honing toe en proef opnieuw. Verkruimel de koekjes in kleine stukjes met je handen en meng deze door het ijsbeslag. Schep het over in een bak die in de vriezer kan en wacht 3 uur tot je kan genieten.

Voedingswaarden per 100 gram

128 calorieën
16.7 gram koolhydraten
8.4 gram eiwitten
3 gram vetten
0.5 gram vezels

Voedingswaarden per portie

185 calorieën
23.9 gram koolhydraten
12 gram eiwitten
4.3 gram vetten
0.8 gram vezels

Gezond monchou ijs

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.