Brace yourselfs, yoghurt ijs is coming

04/04/2018

EINDELIJK! Het wordt van het weekend weer mooi weer. Nu vind ik dat een ijsje altijd kan en hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken. Maar toegegeven, een zonnetje dat erbij schijnt is toch wel optimaal genieten. Speciaal om het eerste echte mooie weer van dit jaar te vieren ben ik de keuken in gedoken om dit gezonde yoghurt ijs te maken.

Gezond yoghurt ijs

Summer vibes

Ik weet niet of jullie het al gezien hebben, maar zaterdag en zondag wordt het gewoon eindelijk weer eens degelijk weer hier in Nederland. En dat betekent terrasjes, wijntjes, ijsjes en geniten van de buitenlucht. Nu snap ik dat je niet de hele dag in de keuken wilt staan, maar als je gaat bbq’en moet dat wel afgesloten worden met een lekker toetje. Vandaar dat ik snel dit recept voor gezond yoghurt ijs heb uitgewerkt. Je maakt het binnen 15 minuten en zodra het in de vriezer staat kun jij lekker de tuin in. Wat wil je nog meer?! 😉

Dit recept is gebaseerd op het recept van mijn oom. Elke keer als wij naar Den Helder kwamen maakte hij een yoghurt shake voor me. Van shakes is dit overgegaan naar ijs en het leek me tijd om dit recept eens even in een nieuw jasje te steken. In plaats van suiker zitten er eiwitten in en in plaats van gewone yoghurt een ‘betere’ yoghurt. Anyways, ga vooral aan de slag met dit recept en voeg de toppings toe die jij lekker vindt.

Oh, en geniet van het weer komend weekend!

Gezond yoghurt ijs

Gezond yoghurt ijs

Voorbereiding: 5 minuten + 3 uur
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 10 – 11 ijsjes

Ingrediënten

450 gram Skyr van Melkan
200 gram slagroom light
10 gram vanille suiker
20 gram whey perfection vanille

Bereiding

Voor het yoghurt ijs basisrecept klop je de slagroom een klein beetje op totdat het ongeveer yoghurt dikte is. Giet vervolgens de Skyr, de vanille suiker en de whey erbij en mix het met de mixer tot een glad geheel. Schep het ijsmengsel in de vormpjes naar keuze en laat het minimaal 3 uur bevriezen in de vriezer.

Natuurlijk kun je allerlei soorten vulling door het ijsmengsel mixen voordat je het in de vriezer zet. Zo heb ik een versie met cacao nibs en een versie met verse aardbeien gemaakt. Deze heb ik in heel kleine stukjes gesneden. De versie met nootjes heb ik na de vriestijd even in de yoghurt gedoopt en hem vervolgens besprenkelt met cruesli dip. Je kunt hem natuurlijk ook in de granola dippen!

Voedingswaarden per 100 gram

130 calorieën
5.8 gram koolhydraten
10.4 gram eiwitten
7.1 gram vetten
0 gram vezels

Voedingswaarden per ijsje volgens het basis recept (60 gram)

65 calorieën
2.9 gram koolhydraten
5.2 gram eiwitten
3.5 gram vetten
0 gram vezels

Gezond yoghurt ijs

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.