Lieve mama; gezonde abrikozen mousse

05/05/2021

Moederdag staat voor de deur en daarom maakte ik deze gezonde abrikozen mousse. Eigenlijk is het een toetje, maar bij een high tea of brunch misstaat dit glaasje ook niet al zeg ik het zelf. Ik koos voor een abrikozen fruitspread omdat ik dit lekker zomers en fris vind. Wat is jouw favoriete smaak?

Bonne spread

Om smaak te brengen aan deze mousse gebruikte ik de Bonne Maman fruitspread in de smaak abrikozen. Deze spread bevat meer fruit en 30% minder suiker. Wat mij betreft een prima optie dus. Aangezien ze van deze fruitspread een hele lijn hebben met allerlei smaken kun je dus ook heel veel verschillende soorten mousse maken! Je kunt deze spreads trouwens gewoon in de supermarkt vinden.

Maar hoezo is dit dan een gezonde abrikozen mousse? Nou deels dus omdat je een fruitspread gemaakt die van zichzelf al zoet is en je dus geen extra suiker nodig hebt, maar ook omdat je een deel van de slagroom vervangt door magere kwark. Zo kun je met een paar simpele tweaks heel wat kcal besparen. En dus extra genieten van dit heerlijke toetje.

Gezonde abrikozen mousse

Gezonde abrikozen mousse

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 toetjes

Ingrediënten

25 gram bastognekoek
50 gram Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen fruitspread
75 gram slagroom (light)
100 gram magere kwark

Bereiding

Pak een vetvrije kom en klop de slagroom stijf met een mixer of een garde. Voeg 25 gram fruitspread en de kwark toe en roer alles tot je een glad geheel hebt. Pak twee glazen en verkruimel in elk glas een bastogne koekje. Verdeel de overige 25 gram fruitspread over de koekjes en schep hier de mousse op. Enjoy!

Voedingswaarden per toetje

209 calorieën
25.5 gram koolhydraten
6.5 gram eiwitten
9 gram vetten
0.9 gram vezels

Gezonde abrikozen mousse

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.