Dessert Tips Snack Tips

Gezonde appeltaart bonbons

07/02/2018

We zitten alweer in Februari en dat betekent dat ik bijna jarig ben en dat de dag van de liefde eraan komt (ik loop hard op de zaken vooruit, iknow). Deze gezonde appeltaart bonbons kun je prima in het lunchbakje van je lover verstoppen. Maar je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren en je kwark wat opleuken met deze hartjes. Tenslotte is elke dag is een dag voor wat liefde en iets lekkers toch? 😉

Gezonde appeltaart bonbons met kwark

Waar een silicone ijsklontjes vorm al niet goed voor is. Toen ik erachter kwam dat deze dingen hittebestendig zijn tot 170 graden, kon ik mijn plezier niet op. Hier ga ik echt zoveel verschillende soorten bonbons mee maken. Ik moet toegeven dat het wel een aardig klusje was om ervoor te zorgen dat het deeg goed in het vormpje zat, maar het resultaat is zeker leuk (vind ik.. haha).

Amandeldeeg

Niet alleen het vormpje van deze taart is speciaal, het deeg is ook niet zoals je van een standaard appeltaart gewend bent. Het deeg is namelijk gemaakt van amandelen. En dan bedoel ik niet van het amandelmeel dat je in de supermarkt kunt vinden, maar van echte amandelen die een paar minuten in de keukenmachine zijn gegaan. Uiteraard wordt dit nooit zo fijn als echt amandelmeel, maar het geeft een lekkere bite aan je deeg, doordat het hele kleine stukjes amandel zijn geworden. Een ander pluspunt is dat je van dit deeg een gezonde appeltaart versie kunt maken.

Gezonde appeltaart bonbons

Voorbereiding: 30 minuten
Baktijd:
Goed voor:

Ingrediënten

Voor het deeg: 
75 gram tarwebloem
75 gram amandelen
1 ei
75 gram boter
15 gram smart protein
15 gram suiker

Voor de appelvulling:
2 appels
smart protein naar smaak
kaneel naar smaak

Bereiding

Begin met de vulling. Schild de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens in hele kleine stukjes, doe ze in een kommetje en voeg wat smart protein en kaneel toe. Meng dit door elkaar en proef wat je ervan vindt. Naar smaak kun je er extra kaneel en smart protein aan toevoegen.

Pak de keukenmachine en maal hier de amandelen in fijn. Het zal geen poeder worden, maar in ongeveer anderhalf tot twee minuten kun je het wel in hele kleine stukjes malen. Schep de gemalen amandelen over in een kom en doe hier de rest van de deeg ingrediënten bij. Het makkelijkst is om de boter in kleine stukjes te snijden. Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangend deeg. Dit duurt even en in het begin dacht ik dat dit niet ging lukken. Maar als je blijft kneden merk je dat het vanzelf tot een juist geheel komt.

Appeltaart bonbons in de maak

Vet de silicone vorm in en pak het deeg erbij. Ik pakte steeds kleine stukjes deeg die ik uitduwde tot ik een dun plakje had. Het plakje legde in in de vorm en vervolgens kneedde ik het deeg in de vorm van het hartje. Her en der kun je nog een stukje deeg bij plakken. Zorg ervoor dat het hele vormpje belegd is met een laagje deeg. Doe dit bij elk vormpje. Vergeet niet dat je deeg over moet houden voor de bovenlaag. Schep de stukjes appel in de vormpjes. Rol vervolgens weer een klein plakje deeg uit en bedek de appel hiermee. Je hebt nu een afgesloten hartjes bonbon.

Zet de oven op 170 graden en bak de bonbons in 25-30 minuten tot goudbruine hartjes. Na ongeveer 20 minuten heb ik ze uit het vormpje gehaald en nog even los afgebakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Pas op, ze zijn heet!

Voedingswaarden per 100 gram

455 calorieën
27.9 gram koolhydraten
15.2 gram eiwitten
30.5 gram vetten
6.1 gram vezels

Voedingswaarden per bonbon (ongeveer 12 gram)

55 calorieën
3.4 gram koolhydraten
1.8 gram eiwitten
3.7 gram vetten
0.7 gram vezels

p.s. de silicone ijsblokjes vorm heb ik bij de Xenos vandaan. Wat kun je daar niet halen?!

Gezonde appeltaart bonbons

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.