Time to dress-up your salad: gezonde avocado dressing

06/05/2019

Wie mij kent weet inmiddels dat ik vaak salade eet. Niet omdat het moet, maar omdat ik het ook echt lekker vind. Jep, een konijn over here. Om toch elke keer wat anders van dat bord sla te maken gebruik ik deze keer een avocado dressing.

My green best friend

Sinds ik met PBP begonnen ben, ben ik aanraking gekomen met een hoop nieuw voedsel. Zo ook de avocado. Het is moeilijk te geloven, maar deze at ik dus tot een jaar geleden niet… Gelukkig ben ik tot inkeer gekomen en gooi ik nu regelmatig een avocado door mijn salade heen of versier ik mijn crackers ermee. Met dit recept koos ik voor een andere manier; namelijk een avocado dressing voor over de salade.

Al eerder deelde ik een avocado spread met jullie voor op brood of voor bij de borrel. Het verschil met deze avocado dressing is natuurlijk dat je meer kwark en water toevoegt waardoor je een dunne dressing krijgt in plaats van een smeerbaar geheel. Mocht je trouwens nog twijfelen of avocado nou wel of niet goed voor je is, dan lees je in de bovengenoemde blog een samenvatting šŸ™‚

Gezonde avocado dressing

Gezonde avocado dressing

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 5 porties dressing van 35 gram

Ingrediƫnten

70 gram avocado (halve avocado)
50 gram kwark
50 gram water
1 teentje knoflook
Peper en zout naar smaak

Bereiding

Gebruik de keukenmachine of een vork en een schaaltje om de avocado in fijn te malen. Voeg het water, de kwark en peper en zout naar smaak toe. Pers een teentje knoflook en voeg dit ook bij de saus. Mix alles tot elkaar tot een gladde dressing.

Voedingswaarden per 100 gram

101 calorieƫn
2.3 gram koolhydraten
3.9 gram eiwitten
7.8 gram vetten
1.8 gram vezels

Voedingswaarden per portie

35 calorieƫn
0.8 gram koolhydraten
1.4 gram eiwitten
2.7 gram vetten
0.6 gram vezels

Gezonde avocado dressing

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn