Nee, ik ga niet naar de intocht want dat is me toch echt te koud. Maar ik gebruik het wel als een excuus voor een gezonde broodpudding met sinaasappel en chocola. Moet kunnen toch? Dit ontbijtje is zeker een feest op tafel en door de combinatie van eieren en brood nog vullend ook. De chocola daarentegen is gewoon voor het lekkere natuurlijk.
Broodwat?
Iedereen kent wentelteefjes, maar broodpudding is een iets onbekendere versie. Het idee is hetzelfde maar in plaats van dat je het broodje bakt in de pan gaat hij in kleine stukjes in een ovenschaal. Net als bij wentelteefjes is deze gezonde broodpudding een ideale manier om oud brood te verwerken. Zeker als je de avond ervoor een borrel hebt gehad en je toch nog brood overhoudt.
Sinaasappel en chocola zijn voor mij allebei verbonden met Sinterklaas. Van chocolade letters tot aan mandarijntjes en verse jus bij het ontbijt. Zelf vier ik het niet meer, want ik heb geen kleintjes om me heen. Maar natuurlijk maak ik wel graag gebruik van al het lekkers dat de Sint meeneemt en het liefst in een redelijk gezond recept.
Gezonde broodpudding met sinaasappel en chocola
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 2 ontbijtjes
Ingrediënten
2 eieren
25 gram pure chocola
150 gram magere kwark
200 gram sinasappelsap
1 zakje vanillesuiker
200 gram turks brood
Bereiding
Snijd het turks brood in kleine stukjes en doe dit in een ingevette ovenschaal. Meng in een kom de eieren met de kwark, suiker en de sinasappelsap. Roer dit goed door elkaar en schenk het vervolgens over je brood heen. Hak de chocolade grof en sprenkel dit ook over je brood heen. Zet de pudding voor 30 minuten in de oven op 200 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
122 calorieën
18.3 gram koolhydraten
7 gram eiwitten
1.9 gram vetten
0.9 gram vezels
Voedingswaarden per wafel
413 calorieën
61.7 gram koolhydraten
23.7 gram eiwitten
6.5 gram vetten
3.2 gram vezels
GEEN REACTIES