Taartjestijd; gezonde cheesecake met cottage cheese

29/01/2021

Ik ben een blijf een taartliefhebber dus een gezonde cheesecake kan niet ontbreken op mijn blog. Natuurlijk kun je dit op heel veel verschillende manieren doen, maar ik besloot cottage cheese en kwark te gebruiken als basis. Uiteraard kun je alle kanten op met de smaak dus ik ben benieuwd wat jouw versie wordt!

Kaastaart?!

Wanneer je cheesecake vertaalt klinkt het wat mij betreft toch ineens een stuk minder aantrekkelijk. Misschien is dat omdat mijn Hollandse geest meteen naar een blok belegenkaas gaat in plaats van naar dingen als monchou, mascarpone en cottage cheese. Dit zijn natuurlijk de zoete kazen waar je een prima toetje of taart mee kunt maken. Ik koos voor cottage cheese of ook wel Hüttenkäse. Het voordeel van dit kaasje is namelijk dat het veel eiwitten en weinig calorieën bevat. In combinatie met kwark zorgt dit voor een hele goede gezonde cheesecake basis!

Ik heb ik mijn recept vanille koekjes en een vanilleshotje gebruikt, maar je kunt natuurlijk alle kanten op. Misschien wel caramel? Of chocola? Ik ga in elk geval alvast nadenken over mijn volgende smaken combi want dit taartje smaakte naar meer en de macro’s zijn ook niet verkeerd. Heb je geen zin om te bakken? Dan kun je natuurlijk ook voor een no bake cheesecake gaan!

Gezonde cheesecake met cottage cheese

Gezonde cheesecake met cottage cheese

Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 45 minuten
Goed voor: 8 stukjes cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem:
75 gram vanille koekjes
30 gram kokosolie
Voor de cheesecake
100 gram cottage cheese
250 gram magere kwark
1 groot ei
25 gram honing
1 vanille shotje
1 theelepel bloem
Voor de jam
100 gram diepvries fruit
10 gram honing
1 theelepel maizena

Bereiding

Smelt de kokosolie in een kommetje in de magnetron. Zorg ervoor dat het kommetje groot genoeg is om de koekjes ook in te mengen. Maal de koekjes fijn met behulp van een keukenmachine. Heb je die niet? Doe dan de koekjes in een afsluitbaar diepvrieszakje en stamp ze fijn met een deegroller. Meng de kruimels met de kokosolie. Beleg de bodem van een kleine taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten lichtjes in met wat kokosolie. Verdeel het koekmengsel over de bodem, druk aan en zet het in de koelkast.

Voeg alle ingrediënten voor de cheesecake laag samen in de keukenmachine of blender en mix dit goed door elkaar totdat je een glad geheel krijgt zonder stukjes cottage cheese. Verdeel de laag over je bodem en bak de taart ongeveer 45 minuten op 175 graden. De cheesecake is goed als hij een lichtbruine kleur heeft en van binnen niet vloeibaar meer is. Dit kun je checken met een sateprikker.

Zet het diepvries fruit met de honing in een pannetje op het vuur en laat dit warm worden. Prak het fruit met een vork. Als het goed warm is en je geen grote stukken fruit meer hebt voeg je de maizena toe en roer je dit goed door totdat het is opgelost en je jam dikker begint te worden. Verdeel het over de taart en genieten maar!

Voedingswaarden per 100 gram

170 calorieën
16.8 gram koolhydraten
6.9 gram eiwitten
7.3 gram vetten
1.1 gram vezels

Voedingswaarden per stukje

139 calorieën
13.8 gram koolhydraten
5.6 gram eiwitten
6 gram vetten
0.9 gram vezels

Gezonde cheesecake met cottage cheese

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.