Gezonde chocolade mousse met yoghurt

17/09/2018

Al eerder maakte ik een choco mousse met banaan en cacao poeder. Deze keer koos ik voor een versie met Griekse yoghurt en echte chocolade. Deze combi leidt tot een hele frisse en toch gezonde chocolade mousse met wat extra eiwitten die je snel gemaakt hebt. Ga jij voor de pure, melk of witte variant?

Chocolate heaven

Jep, ik ben net als bijna elke vrouw fan van chocolade. Of het nou als los stukje is, of door m’n kwark of als dessert i de vorm van taart of ijs, ik eet het allemaal. Vroeger moest ik er daarentegen niks van hebben. Verder dan een los stukje pure chocola kwam ik niet.. Gelukkig ben ik daar overheen gegroeid šŸ˜‰

Ookal probeer ik nu meer op mijn voeding te letten, ik wil niet zomaar al het lekkers opgeven. Dis ga ik op zoek naar mogelijkheden om de lekkere dingen gezonder te maken. In plaats van chocolade mousse te kopen maak ik zelf een gezonde chocolade mousse. Zo spaar je toch weer een aantal calorieƫn en vooral koolhydraten uit terwijl je een eiwitrijk toetje hebt.

De mousse met banaan? Die vind je in dit recept.

Gezonde chocolade mousse

Gezonde chocolade mousse

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 5 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: ongeveer 4 porties

Ingrediƫnten

200 gram griekse yoghurt
30 gram melk
50 gram pure chocola

Bereiding

Zet de melk in een pannetje op het vuur en smelt hier de chocolade in. Je hoeft het niet aan de kook te brengen. Wanneer het een glade massa is laat je het cholade mengsel even afkoelen. Schep de griekse yoghurt in een kom en meng dit met de chocolade. Verdeel over schaaltjes en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan. Je gezonde chocolade mousse is klaar!

Voedingswaarden per 100 gram

151 calorieƫn
13.2 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
6.1 gram vetten
1.4 gram vezels

Voedingswaarden per portie (70 gram)

106 calorieƫn
9.2 gram koolhydraten
6.2 gram eiwitten
4.3 gram vetten
1 gram vezels

Gezonde chocolade mousse

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn