Verstopt oranje; gezonde chocoladecake met pompoen

09/11/2020

Baksels met verstopte groente zijn wat mij betreft echt top. Zo ook deze gezonde chocoladecake. Je zou het niet zeggen, maar de basis voor deze snack is namelijk pompoen. Hierdoor heb je een snack die extra vitamine C bevat en van zichzelf al een zoetige smaak krijgt. Meng dit met chocolade en de combinatie is compleet!

Pumpkin party

Hier verbaasde ik me over. Toen ik pompoen googelde zag ik dat ze uit mexico komen.. WUT? Dit feitje leg ik dus maar gauw naast me neer aangezien ik dacht dat ze uit de VS kwamen.. Wat ik wel wist van pompoen is dat ze bomvol vitamine C zitten en laag in kcal zijn. Wanneer je ze gekookt hebt kun je er puree van maken en vormen ze net als bijvoorbeeld appelmoes een fijne vervanger voor bijvoorbeeld boter.

In deze gezonde chocoladecake zit dan ook geen boter. Ik zal eerlijk zijn, er zit wel wat kokosolie in maar het grootste deel is dus vervangen door pompoen. Om de cake de sportmacro’s te geven waar ik vaak naar op zoek ben voegde ik wat extra eiwitpoeder toe. Natuurlijk gebruikte ik wel echte chocola, want ik vind nou eenmaal dat dit hoort in een CHOCOLADE cake.

Gezonde chocoladecake met pompoen

Gezonde chocoladecake met pompoen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: Ongeveer 12 plakken

Ingrediënten

300 gram pompoen
50 gram halfvolle melk
50 gram honing
15 gram kokosolie
1 ei
50 gram cacaopoeder
25 gram havermout
75 gram volkoren tarwemeel
25 gram eiwitpoeder
50 gram pure chocolade
1 theelepel baksoda
1 shot vanille

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal hierin de pompoen fijn. Mix ook het ei, de honing, de kokosolie, het vanilleshot en de melk hier doorheen. Voeg in een grote kom de cacaopoeder, de havermout, tarwemeel, het eiwitpoeder en de baksoda samen en roer alles door elkaar. Schep nu het pompoenmengsel door je meelmengsel tot je een mooi beslag krijgt. Hak de pure chocolade grof (of gebruik chocochips) en meng dit door je beslag, hou een klein beetje apart.

Bedek een cakevorm met bakpapier en schep je mengsel hier in. Top af met het restantje pure chocola en eventueel amandelsnippers. Zet het geheel ongeveer 40 minuten in de oven op 175 graden. Check tussendoor of je chocoladecake al gaar is door er met een sateprikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan is de binnenkant gaar!

Voedingswaarden per 100 gram

192 calorieën
20.5 gram koolhydraten
7.7 gram eiwitten
7.8 gram vetten
4.9 gram vezels

Voedingswaarden per plak

111 calorieën
11.9 gram koolhydraten
4.5 gram eiwitten
4.5 gram vetten
2.9 gram vezels

Gezonde chocoladecake met pompoen

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën