Winetastic; gezonde crème brûlée met vanille en wijn

07/01/2020

Tegenwoordig is dit een van mijn favoriete toetjes na het eten dus een gezonde crème brûlée kon niet ontbreken op mijn blog. En aangezien ik naast toetjes ook van wijn houdt, ja dan doe ik gewoon wijn door mijn toetje heen! Best een feestelijk geheel zo voor tijdens Oud & Nieuw toch?

Wit maar zoet

Het idee van dit toetje is simpel, een custard base met een knapperige suikerlaag er overheen. Naast crème brûlée heb je in Spanje de crema catalana en dan bestaat ook nog eens de crème caramel. Allemaal hetzelfde idee van dit romige toetje. Om ervoor te zorgen dat het een eiwitrijk en gezond dessert werd, gebruikte ik magere kwark en voor de smaak een zakje vanillesuiker. Natuurlijk kun je ook vanille kwark gebruiken.

Om er een feestelijk toetje van te maken voegde ik wijn toe. En geloof me, dit proef je ook echt terug. Ik koos voor de Chardonnay van Gallo Family Vineyards, omdat deze zelf ook honing en vanille smaken bevat. Zelf heb ik na jaren een crème brûlée brander gekocht, maar je kunt het suikerlaagje ook makkelijk in de oven maken. Aftoppen met wat fruit en genieten maar.

Crème brûlée met wijn

Gezonde crème brûlée met vanille en wijn

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 2 toetjes

Ingrediënten

200 gram magere kwark
2 eierdooiers (kleine eieren)
3 eetlepels witte wijn
1 zakje vanillesuiker
15 gram honing
1 shot vanille

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en voeg hierin alle ingrediënten bij elkaar. Meng het met de machine tot een gladde massa. Verdeel dit over 2 ovenschaaltjes. Pak een grote ovenschaal met een hoge en zet de twee kleintjes hier in. Vul de schaal met heet water tot de bakjes voor de helft onder water staat. Zet het geheel ongeveer 25 minuten in de oven op 175 graden. De crème brûlée is gaar als hij heen en weer flubbert zoals pudding. Zet de bakjes minimaal 2 uur in de koelkast. Wanneer je ze gaat serveren schep je een laagje suiker op de bakjes en brand dit met een crème brûlée brander of zet het 5 minuutjes zo hoog mogelijk in de oven en zorg dat de warmte van bovenaf komt.

Voedingswaarden per 100 gram

87 calorieën
8.9 gram koolhydraten
7.1 gram eiwitten
1.4 gram vetten
0 gram vezels

Voedingswaarden per toetje

140 calorieën
14.2 gram koolhydraten
11.4 gram eiwitten
2.3 gram vetten
0.9 gram vezels

Crème brûlée met wijn

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën