Sterrenkwaliteit: gezonde kerstlunch met ster sandwiches

12/12/2018

Ben jij meer van het kerstontbijt of van de uitgebreide brunch? Of heb je misschien wel behoefte aan een gezonde kerstlunch ter compensatie van al het vreetwerk? Met deze sterren sandwiches kun je alle kanten op. Je kunt zelf kiezen waarmee je ze belegd en ze staan nog gezellig op tafel ook.

Sandwich stars

Wanneer je sandwich gaat googelen krijg je een heerlijk makkelijk defintie; elk gerecht waarbij twee sneetjes brood als omhulsel voor andere ingrediënten dienen. Dit is natuurlijk vrij vertaald, maar het idee is duidelijk. Zo ook deze kerststerren. De 2 sneetjes brood kun je beleggen met alles wat jij lekker vindt en doordat je in het bovenste broodje de kleine ster eruit laat staat het nog feestelijk ook.

Om er een gezonde kerstlunch van te maken kun je werken met bijvoorbeeld light spreads, kipfilet en verschillende soorten groentes. In mijn versies koos ik voor Heks’n Kwarkspread met komkommer en ananas roomkaas met bacon. De sneetjes volkorenbrood waar je de ster uit haalt kun je trouwens prima een eitje in bakken. Zo gooi je niks weg en heb je een extra toevoeging op tafel.

Gezonde Kerstlunch

Gezonde kerstlunch met ster sandwiches

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: lunch voor 1 persoon

Ingrediënten

6 sneetjes volkoren brood
20 gram ananasspread
10 gram bacon
40 gram Heks’n kwarkspread
20 gram komkommer

Bereiding

Rooster de broodjes en steek daarna de grote ster uit alle 6 de broodjes. Uit die van de sterren steek je vervolgens ook nog een kleine ster zodat je alleen een silhouette overhoudt. Bak de bacon in een pannetje tot het krokant is en snijd de komkommer in de lengte in dunne plakken.

Besmeer 2 van de sterren met bieslookroomkaas en de derde met de ananasspread. Verdeel de komkommer over de bieslook en de stukjes bacon over de ananasspread. Dek af met het ster silhouette en serveer je gezonde kerstlunch.

Voedingswaarden per lunch

333 calorieën
35.6 gram koolhydraten
11.4 gram eiwitten
13.6 gram vetten
5.3 gram vezels

Gezonde Kerstlunch

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën