Nog even terug naar de zon; gezonde kiwi curd

10/09/2020

En toen hoorde ik toch zomaar op de radio dat het super mooi weer wordt. Mijn teken om er nog even een zonnig recept tegen aan te gooien zolang het kan. Namelijk deze gezonde kiwi curd. Ik at het bij een stapel pannekoeken, door mijn kwark en stiekem ook zo uit het potje.

Curd life

De allereerste keer dat ik curd maakte leefde ik nog onder een steen. Ik koos toen voor bessen curd en ik probeerde uit alle macht een manier te verzinnen om suiker te vervangen waardoor de curd vrij zuur bleef. Tegenwoordig heb ik een voorraadje Sukrin staan en kun je de producten zelfs met 15% korting kopen als je code JOYCED15 gebruikt. Toch leuk om te zien wat een jaar voor verandering kan meebrengen. Het ideale is dat je door het gebruik van Sukrin geen kcal toevoegt en toch een lekkere zoete curd kan maken. Nu nog een manier om die boter te vervangen.

Ik koos dus voor een gezonde kiwi curd, maar eigenlijk kun je elk stuk fruit dat je lekker vindt gebruiken. Ik raad dan wel fruit aan dat je makkelijk kunt pureren of mixen tot een gladde massa. Dit gaat met bijvoorbeeld frambozen heel makkelijk, maar met een appel iets lastiger. Voor welke versie ga jij?

Gezonde kiwi curd

Gezonde kiwi

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten + wachten op het afkoelen
Goed voor: 1 potje

Ingrediënten

2 eigelen
2 kiwi’s
40 gram suiker Sukrin
25 gram boter
1 theelepel maizena

Bereiding

Maal de kiwi’s fijn in de keukenmachine en haal de eventuele stukjes die er nog in zitten eruit. Voeg de eigelen, de suiker en de maizena toe en meng nog even tot een glad geheel. Schep het over in een pannetje en zet dit op laag vuur. Zodra het begint te koken voeg je de boter in kleine stukjes toe. Roer door tot de boter is opgelost en kook je mengsel tot het indikt. Laat het daarna helemaal afkoelen voordat je het in een potje overschept.

Voedingswaarden per 100 gram

149 calorieën
22.7 gram koolhydraten
3.5 gram eiwitten
11.1 gram vetten
1.3 gram vezels

Gezonde kiwi curd

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën