Gezonde koffie panna cotta met rode bessen en chocola

17/12/2020

In mijn hoofd was de opmaak van dit toetje helaas toch wat mooier. Gelukkig smaakt deze gezonde koffie panna cotta er niet minder om. Ik gebruikte ook nog chocola en rode bessen. Het is en blijft een feestelijk toetje met uitgesproken smaken en een mooie kerstkleur.

Zuurpruim

De honing is voor mij essentieel in de toplaag, want anders vind ik de bessen dus echt veel te zuur. Op deze manier zijn ze precies goed genoeg om wat smaak te geven aan de panna cotta. Dit kan namelijk al snel flauw zijn. Zelf gbruikte ik 1 kopje espresso omdat ik geen koffie drink. Wil je een sterkere smaak? Vervang dan wat extra melk voor espresso. De eiwitpoeder kun je gewoon achterwege laten als je die niet erin wilt.

Een leuk feitje; ik gebruikte de melk van koe Geertje van ElkeMelk. Hoe leuk is dat, dat je weet van welke koe jouw melk komt en dat het ook nog eens supervers is?! Is koffie niet echt jouw ding? Dan kun je ook een heerlijke vanille panna cotta maken met de rode bessen. Of kunt voor een tropische versie gaan.

Gezonde koffie pannacotta met rode bessen en chocola

Gezonde koffie pannacotta met rode bessen en chocola

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 desserts

Ingrediënten

125 gram halfvolle melk
1.5 blad gelatine
1 kopje espresso
200 gram griekse yoghurt (eventueel vanille om een mildere smaak te creëren)
25 gram eiwitpoeder
1 shot vanille
25 gram chocola
75 gram rode bessen
5 gram honing

Bereiding

Pak een diep bord en schenk hier een 35 gram melk in. Leg de gelatine erin en laat het 10 minuten weken. Zet ondertussen een kopje espresso (mijne woog 25 gram). Na 10 minuten zet de rest van melk samen met de honing en de espresso in een pannetje op het vuur en wanneer het bijna kookt voeg je de gelatinemelk toe. Roer goed tot de gelatine helemaal opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de griekse yoghurt, het vanilleshot en de eiwitpoeder door het melkmengsel heen. Hak de chocolade grof en schep door je mengsel. Verdeel de panna cotta over 2 glazen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.

Wanneer je de toetjes bijna gaat serveren zet je een pannetje op het vuur met daarin de rode bessen en de honing. Laat het geheel warm worden en prak de bessen met een vork. Schenk dit over de glaasjes en genieten maar!

Voedingswaarden per 100 gram

133 calorieën
11.1 gram koolhydraten
13.5 gram eiwitten
3.4 gram vetten
2.5 gram vezels

Voedingswaarden per toetje

215 calorieën
18 gram koolhydraten
22 gram eiwitten
6.5 gram vetten
4 gram vezels

Gezonde koffie pannacotta met rode bessen en chocola

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën