Coffee to eat; gezonde koffiecake met protein frosting

19/10/2020

Ik zorg dat ik altijd een lekkere snack in mijn planning heb zitten. Of dat nou een gekochte of zelfgemaakte is maakt niet uit. In de categorie zelfgemaakt vind je ook deze gezonde koffiecake. De frosting die erop zit maakte ik met eiwitpoeder om ervoor te zorgen dat je een goede snack hebt.

Koffie, nee dankje

Ik hou dus niet van koffie en toch maak ik vaak snacks die een koffiesmaak hebben. Ik weet het, een beetje raar. Maar dit wil zeggen dat ik geen koffie drink, maar dat ik wel van een milde koffiesmaak hou. Dus een beetje poeder door de kwark of de baksels geniet ik wel van. Ook mokkaboontjes gaan er prima in. Voor de echte koffiefans raad ik wel aan dat je wat extra espresso poeder toevoegt.

Deze gezonde koffiecake bevat een protein frosting. Ik voegde dus aan de frosting wat eiwitpoeder toe en verving de suiker voor de suikervervanger van Sukrin. Met de code JOYCED15 krijg je nog steeds 15% korting. Wil je een echte lowcal snack dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de frosting weg te laten. Ook dan is de cake heerlijk!

gezonde koffiecake met protein frosting

Gezonde koffiecake

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 9 stukjes

Ingrediënten

Voor de koffiecake:
300 gram banaan
150 gram magere kwark
2 eieren
50 gram havermout
70 gram volkoren tarwemeel
25 gram eiwitpoeder
2 zakjes espresso poeder
10 gram Sukrin of een andere suikervervanger
25 gram mokkaboontjes
25 gram walnoten

Voor de frosting:
25 gram monchou
35 gram eiwitpoeder
35 gram poedersuiker
25 gram halfvolle melk
1 zakje espressopoeder

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal hiermee de banaan fijn. Voeg hier de kwark en de eieren bij en meng alles door elkaar. Schep dit over in een kom en voeg de tarwemeel, eiwitpoeder, espressopoeder en havermout toe. Roer goed tot je een mooi beslag hebt. Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier en schenk het beslag hier in. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden. Laat de cake afkoelen.

Voor de frosting voeg je alle ingrediënten bij elkaar en mix het met behulp van de mixer tot een glad geheel. Ik schepte het eerst even door elkaar met een lepel zodat de poeder niet ging stuiven.

Voedingswaarden per 100 gram

172 calorieën
23.4 gram koolhydraten
11 gram eiwitten
5.8 gram vetten
2.4 gram vezels

Voedingswaarden per stuk

168 calorieën
22.8 gram koolhydraten
10.7 gram eiwitten
5.7 gram vetten
2.3 gram vezels

gezonde koffiecake met protein frosting

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.