Tijd voor fris; gezonde limoncello mousse

30/07/2020

Dat was nog eens een leuk pakketje; de nieuwe limoncello cream variant. Hiermee maakte ik mijn versie van limoncello mousse. Uiteraard een minder ongezonde verseie dan normaal om wel in de juiste stijl te blijven. Hij is geproefd en goedgekeurd door een echte limoncello fan (mijn schoonmoeder) dus hierbij het uitgewerkte recept!

Limoncello cream

De nieuwe versie van deze Pallini limoncello ontving ik dus in een van mijn foodpakketten. Het is limoncello met kokoslie erdoor waardoor hij romiger (en helaas ook iets kcal rijker) is. Hij leek mij in elk geval perfect voor door een toetje dus vandaar dat ik er een gezonde mousse van maakte. Een kleine sidenote is wel dat de mousse niet stijf wordt, maar gelukkig eet je het toch vanuit een glas dus dat maakt niet uit. Ik verving een deel van de slagroom voor magere kwark op zo kcal te besparen.

De bodem is van gemalen koekjes met de likeur en ook door het mousse deel zit een beetje likeur voor de smaak. Uiteraard kun je dit ook met een andere smaak likeur doen als je wilt. De keuze is aan jou! De Limoncello cream vond ik via bol.com en hopelijk ligt hij ook snel bij de appie in de schappen.

Limoncell Mousse

Gezonde limoncello mousse

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 2 toetjes

Ingrediënten

25 gram volkoren koekjes
75 gram slagroom light
100 gram magere kwark
35 gram limoncello cream likeur

Bereiding

Maal met behulp van de keukenmachine de koekjes fijn. Heb je geen machine? Je kunt ook een vershoudzakje en een deegroller gebruiken. Meng de koekkruimels in een schaaltje met een deel van de likeur en verdeel dit over de bodem van je twee serveer glazen.

Klop in een vetvrije kom de slagroom op tot hij stijf is en schep vervolgens de kwark en de rest van de likeur er door heen. Mix dit goed door elkaar en verdeel over de twee glazen. Enjoy!

Voedingswaarden per toetje

250 calorieën
24.2 gram koolhydraten
6.4 gram eiwitten
11 gram vetten
0.8 gram vezels

Limoncell Mousse

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën