Zou het mooie weer er dan eindelijk aan komen dit weekend? Hoe dan ook, deze gezonde magnums kunnen altijd. Ik ben namelijk het type dat het hele jaar door ijs kan eten. Met chocola, met fruit, met noten, met caramel. ALLES! En dus maakte dit ijsmonster haar eigen magnums.
Gezond genieten
Hoezo noem ik dit gezonde magnums als 1 ijsje alsnog 223 kcal bevat? Dat komt door de rest van de macro’s. Ga dit maar eens vergelijken met een magnum uit de supermarkt. Wat je dan ziet is dat je per 100 gram zo’n 80 kcal spaart en ook wat extra eiwitten binnenkrijgt. Daarnaast ga je in koolhydraten een flink stuk omlaag. Dit komt deels doordat je basis ingredient kwark is, maar ook omdat je de fruitspread Meer Fruit, Minder Suiker van Bonne Maman gebruikt. Deze kun je gewoon bij de supermarkt kopen, maar bevat een stuk minder suikers dan jam!
Dit is niet mijn eerste ijs recept, want wie mij een beetje kent weet dat je me er altijd voor wakker kunt maken. Zo maakte ik dan ook al eerder een eiwitijke chocolade versie en een pindakaas-dadel versie. Ook de gezonde monchou variant is zeker het proberen waard! Wat is jouw favoriete ijssmaak?
Gezonde magnums met aardbeiensmaak
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 ijsjes
Ingrediënten
200 gram magere kwark
100 gram slagroom (light)
50 gram fruitspread aardbei
50 gram pure chocola
25 gram kokosolie
Bereiding
Smelt de chocolade samen met de kokosolie in een kommetje. Pak je ijsvorm erbij en verdeel 2/3 van de chocolade over de bodem en zijkanten van de vormpjes. Dit wordt het chocolade omhulsel van je magnum. Zet je vorm nu 15 minuten in de koelkast en check daarna even of de chocola aan de zijkanten dik genoeg is. Bij mij was het iets naar beneden gezakt dus ik kon het met een lepeltje nog iets aanpassen. Zet de vorm terug in de koelkast tot de chocolade hard is. Dit duurde bij mij zo’n 30 minuten. Bewaar de rest van de chocolade voor later. Dit wordt ook weer hard, maar dat maakt niet uit.
Meng de kwark met de slagroom en de fruitspread tot alles goed door elkaar is. Pak je ijsvorm erbij en schep je mengsel in de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot de rand, maar hou een heel klein stukje over. Hier komt straks je chocolade. Zet de vorm nu 3 uur in de vriezer. Na 3 uur is je ijs als het goed is opgestijfd. Verwarm de chocolade opnieuw en verdeel dit over de bovenkant van de ijsvormpjes zodat je ook de laatste kant van je ijsje met chocolade hebt bedekt. Laat de chocola een kwartiertje hard worden in de vriezer en je kunt smullen!
Voedingswaarden per 100 gram
210 calorieën
13.2 gram koolhydraten
5.9 gram eiwitten
14.6 gram vetten
0.2 gram vezels
Voedingswaarden per magnum
223 calorieën
14.1 gram koolhydraten
5.9 gram eiwitten
15.5 gram vetten
0.3 gram vezels
GEEN REACTIES