Weekendmodus; gezonde Mojito kwarktaart met bruine rum

15/08/2020

Oke, het is weer iets minder warm, maar het is nog steeds lekker om iets fris te kunnen eten of drinken. Zoals bijvoorbeeld deze gezonde mojito kwarktaart. En ja er zit rum in want dat hoort erbij vond ik. Maar het is zo weinig dat je prima met deze taart kunt ontbijten hoor. Het gaat vooral om de limoen-munt combi in een frisse kwarktaart.

Mojito please

Het is al jaren de favoriete cocktail van Ryan. Ik moest er aan wennen, omdat ik vroeger niet zo van het zuur was en mint eigenlijk ook niet lekker vond maar inmiddels geniet ik ervan. Zeker als het warm is en ik heb een dorstlesser nodig. Het leek me daarom ook wel mooi om er maar gewoon een taart mee te maken. Je kunt de rum natuurlijk ook weg laten en gewoon wat extra water toevoegen.

Ook gebruikte ik voor het eerst de suiker van Sukrin, omdat het anders wel een heel zuur verhaal ging worden. En omdat het calorieloos is kon het prima in de taart. Ik moet zeggen dat ik het verschil niet proef als ik er zo mee kook. Los heb ik me er nog niet aan gewaagd dus het is nog geen volledig experiment. Vanaf nu kun je trouwens met code JOYCED15 zelf ook deze suiker bestellen!

Gezonde Mojito kwarktaart

Gezonde Mojito kwarktaart

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 8 puntjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
50 gram bastognekoek
30 gram havermout
25 gram kokosolie
25 gram honing

Voor de vulling:
300 gram magere kwark
20 gram sukrin of andere suikervervanger
25 gram eiwitpoeder
7 eetlepels water
3 eetlepels bruine rum
1 eetlepel gelatinepoeder
2 takjes munt
limoensap en rasp naar smaak

Bereiding

In een klein pannetje meng je de rum met het water en voeg de munt en limoensap naar smaak toe. Laat het geheel even staan zodat de munt zijn smaak af kan geven.

Maal de koekjes en de havermout fijn in de keukenmachine. Schep de kokosolie in een groot schaaltje en laat het smelten in de magnetron. Voeg hier de honing bij en roer goed door elkaar. Voeg de gemalen koekjes toe en meng tot je een plakkerig geheel krijgt. Beleg een kleine springvorm met bakpapier en verdeel de bodem hierover. Druk stevig aan met een lepel en zet de bodem in de koelkast.

Haal de munt uit je pannetje en voeg de gelatine toe. Zet op een heel laag vuurtje en roer tot de gelatine is opgelost. Laat het geheel iets afkoelen. Ondertussen meng je in een kom de kwark met de suikervervanger en het eiwitpoeder. Voeg het gelatine mengsel toe en proef even of je nog meer limoen- en muntsmaak wilt. Dit kun je toevoegen door de schil te raspen en de munt fijn te hakken. Roer alles goed door elkaar en verdeel je kwarklaag over de bodem. Drie uurtjes in de koelkast en genieten maar!

Voedingswaarden per 100 gram

189 calorieën
18.4 gram koolhydraten
10.8 gram eiwitten
8 gram vetten
0.8 gram vezels

Voedingswaarden per punt

112 calorieën
10.9 gram koolhydraten
6.4 gram eiwitten
4.7 gram vetten
0.5 gram vezels

ezonde Mojito kwarktaart

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gezonde Mojito kwarktaart | Sukrin 02/10/2020 at 12:53

    […] wie is er niet gek op? Onze ambassadeur Joyce (@fit.food.joy) maakte wel een hele speciale variant namelijk een kwarktaart met mojito smaak. Deze eiwitrijke […]

  • LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Categorieën