Omdat er nooit genoeg snack recepten kunnen zijn gooi ik er vandaag eentje voor gezonde muffins met peer en vanille uit. Het is een zoete muffin met een mooie portie eiwitten en ook nog wat extra vitamientjes om gezond de herfst door te komen. Ze zijn trouwens ook heerlijk bij het ontbijt met kwark en warme peer.
Sappig of hard?
Als ik dit vertel aan mensen krijg ik vaak rare blikken, maar ik vind een peer dus lekkerder als hij nog hard en dus nog niet helemaal rijp is. Als hij zacht wordt dan wordt het namelijk zo’n bende. Overal sap en ik mis de bite. Eigenlijk eet ik mijn peer dus liever zoals een appel. Maar, voor deze gezonde muffins met peer maakt het niet uit wat voor peer je gebruikt dus je kunt ook de peren die eigenlijk nog op moeten gebruiken.
Dit is natuurlijk niet het eerste muffin of cupcake recept dat ik maak. Zo zag je al eerder een koffie versie, zag je een kaneel versie voorbij komen en waagde ik me aan ontbijtmuffins. Dit is omdat ik de grootte vaak precies goed vind voor een lekkere snack. En natuurlijk ook omdat je eindeloos kan variëen met de smaak van de kwarkbasis en de vulling die je erin stopt.
Gezonde muffins met peer en vanille
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 10 muffins
Ingrediënten
275 gram kvarg peer vanille
75 gram havermout
55 gram volkoren tarwemeel
30 gram eiwitpoeder
50 gram halfvolle melk
2 eiwitten
100 gram peer
20 gram kaneelsuiker
1 theelepel bakpoeder
Bereiding
Voeg alle ingrediënten behalve de peer bij elkaar in een kom en meng tot een glad beslag. Schil de peer, snijd hem in kleine stukjes en schep door het beslag heen. Vet je muffinvorm in of beleg hem met stukjes bakpapier en verdeel het beslag. Zet de muffins 20 tot 25 minuten in de oven op 175 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
142 calorieën
19.1 gram koolhydraten
11.6 gram eiwitten
1.6 gram vetten
2.7 gram vezels
Voedingswaarden per muffin
93 calorieën
12.5 gram koolhydraten
7.6 gram eiwitten
1.1 gram vetten
1.7 gram vezels
GEEN REACTIES