Ontbijten met taart? En dan ook nog eens met chocolade erdoor? Dat klinkt toch als een prima begin van de ochtend. Want laten we even eerlijk zijn. Ik ben niet zo’n ochtendmens, dus alle beetjes helpen hier. En zeker als ik dan wakker mag worden met deze gezonde ontbijttaart.
Ochtend struggles
Er wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en dat je moet zorgen voor een vullend ontbijt. Allemaal leuk en aardig, maar ik ontbijt toch echt pas als ik op mijn werk aan kom. En dan vaak met kwark, granola en wat fruit. Voor de afwisseling kies ik wel eens havermoutpap of chiapudding. Maar eigenlijk altijd iets wat makkelijk mee te nemen is naar werk
Maar.. toen zag ik laatst via Zoetrecepten een heerlijke ontbijttaart met jam voorbij komen en dat heeft me aan het bakken gezet. Ik had namelijk al een tijdje een personal protein shot met de smaak speculaas in huis en wilde hier graag iets mee maken. Dus, huppa de jam vervangen voor chocola en een shotje speculaas door de bodem. Et voìla, een heerlijke gezonde ontbijttaart. Hoe ik het ga meenemen weet ik nog niet, maar hij is zo lekker dat ik dat probleem voor lief neem.
Gezonde ontbijttaart met speculaas en chocola
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten + 1 uur wachten
Goed voor: 8 porties
Ingrediënten
100 gram havermout
50 gram amandelmeel
25 gram kokosolie
1 theelepel koekkruiden
1 shot personal protein speculaas
200 gram magere kwark campina
50 gram pure chocolade
1 banaan
Bereiding
Begin met het beleggen van een kleine springvorm met bakpapier en zet de oven op 175 graden. Maal de helft van de havermout fijn in een keukenmachine en meng dit daarna met de rest van de havermout, het amandelmeel en de koekkruiden. Prak een banaan fijn in een kommetje en smelt in een ander kommetje de kokosolie in de magnetron. Giet de kokosolie bij de geprakte banaan en meng dit even door elkaar. Spuit er nu ook een shot personal protein bij en mix het geheel vervolgens door het havermoutmengsel. Pak de springvorm er bij en beleg de bodem en de randen met het havermoutdeeg. Druk goed aan en zet de springvorm vervolgens 15 minuten in de oven. De bodem is goed wanneer hij goudbruin is. Laat de bodem helemaal afkoelen voor je verder gaat.
Is je taartbodem afgekoelt? Pak dan de kwark erbij en schep dit in de bodem. Smelt de chocolade in een kommetje in de magnetron en meng dit met de kwark. Zet het geheel in de koelkast en laat het geheel een uurtje in de koelkast staan. Als finishing touch kun je er nog wat cacao nibs over heen strooien.
Geniet ervan!
Voedingswaarden per 100 gram
246 calorieën
20.9 gram koolhydraten
8.8 gram eiwitten
13.1 gram vetten
3.9 gram vezels
Voedingswaarden per stukje (50 gram)
123 calorieën
10.5 gram koolhydraten
4.4 gram eiwitten
6.6 gram vetten
1.9 gram vezels
4 Comments
Waar kan ik de personal shot speculaas protein bestellen
Hi Karin,
Die heb ik besteld bij Personal Protein. Zij verkopen shots in allerlei smaken en je kunt ze zelfs door je koffie doen als je wilt. Natuurlijk kun je het shot ook vervangen voor Monin of voor koek- en speculaaskruiden 🙂
Heb je nog meer ideeën zoals die taartjes. Ik moet van diëtiste anders eten en beter eten, dus ben variatie aan het zoeken voor de lunch en ontbijt
Misschien even bij foodtips naar ontbijtjes en lunch kijken? Hier staan genoeg gezonde recepten tussen! Wat dacht je van een smoothiebowl? Of een eiwrap? Misschien een havermout ontbijtje 🙂