Dinner Tips

Simpel en snel; gezonde pasta ovenschotel

19/06/2019

Een bord pasta is altijd goed en daar kan ik ook altijd van genieten, maar soms is afwisseling ook wel fijn. Vandaar dat ik een pasta ovenschotel besloot te maken. Een heerlijk bord vol eiwitten, groente en natuurlijk kaas, want dat hoort nou eenmaal bij een ovenschotel toch?

Ovenbaked goods

Waarom je dit gerecht ook nog in de oven zet als je alles al kookt? Nou, omdat het dan net wat knapperiger wordt en omdat de kaas een soort korstje over de pasta heen wordt. Do I need to say more? Verder kun je gemakkelijk een gekookt portie in de vriezer doen en vervolgens pas bakken wanneer je het gaat eten.

Het hoge aantal eiwitten komt omdat je kip, broccoli en volkoren penne gebruikt. Dit zorgt ook voor een hoog gehalte aan vezels wat voor een gevuld gevoel zorgt. Maar naast voedzaam moet je avondeten ook lekker zijn en dus heb ik wat pesto toegevoegd aan het geheel voor de smaak.

Gezonde pasta ovenschotel

Gezonde pasta ovenschotel

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 ovenschotel

Ingrediënten

40 gram volkoren penne
100 gram kipfilet
100 gram broccoli
25 gram parmezaanse kaas
15 gram groene pesto

Bereiding

Snijd de broccoli in kleine stukjes en kook ze gaar. Kook ook de pasta gaar. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze gaar. Meng de pasta, de broccoli, de kip en de pesto door elkaar en schep dit in een ovenschaaltje. Top af met de parmezaanse kaas en zet het geheel voor 10 minuten in de oven.

Voedingswaarden per 100 gram

125 calorieën
7.1 gram koolhydraten
11.8 gram eiwitten
4.7 gram vetten
2.7 gram vezels

Voedingswaarden per diner

475 calorieën
26.9 gram koolhydraten
44.9 gram eiwitten
17.9 gram vetten
10.2 gram vezels

Gezonde pasta ovenschotel

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.