Protein snack; gezonde pindakaas scones

03/01/2022

Pindakaas scones, need I say more? Deze gezonde versies zijn een heerlijke en vullende snack. Ze bevatten een mooie portie eiwitten en smaken uiteraard naar pindakaas. Wat mij betreft is dit een leuke variatie op een klassiek Engels recept.

Van klassiek naar hip

Dit is niet mijn eerste scone recept en ik bedenk me nu ook dat ik eigenlijk geen klassiek recept online heb staan. Ik varieer met smaken zoals sinaasappel-pure chocola, anijs-appel en zelfs bacon-kaas. Het makkelijke van deze gezonde pindakaas scones is dat ze een basis recept volgen waarmee je makkelijk aanpassingen kunt maken. Je kiest een andere smaak kwark en een andere poeder (denk aan cacao of anijs) en je kunt los.

Ik noem deze scones gezond, omdat ze voedzaam en eiwitrijk zijn. Ik sport veel en dus vind ik het belangrijk om mijn spieren een extra steuntje te geven in de vorm van eiwitrijk eten. Dat is mijn definitie van gezond en die kan natuurlijk voor iedereen anders zijn.
Gezonde pindakaas scones

Gezonde pindakaas scones

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 8 scones

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram eiwitpoeder
25 gram pindakaas poeder
60 gram halfvolle melk
50 gram boter
75 gram Hipro pindakaas – banaan
1 ei losgeklopt
1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Voeg alle ingrediënten behalve het ei bij elkaar in een kom en kneed dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Verdeel je deeg in 8 gelijke balletjes. Pak een bakplaat en duw de balletjes hierop plat zodat je dikke ronde deegplakken krijgt. Bij mij waren ze ongeveer 3 cm dik. Bestrijk met het los geklopte ei en zet de scones 20 tot 25 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

263 calorieën
32.9 gram koolhydraten
10.4 gram eiwitten
9.1 gram vetten
1.1 gram vezels

Voedingswaarden per scone

161 calorieën
21.3 gram koolhydraten
6.3 gram eiwitten
5.6 gram vetten
0.7 gram vezels

Gezonde pindakaas scones

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën