Herfstig Engels; gezonde scones met anijs en appel

11/11/2021

De wintertijd is inmiddels al lang ingegaan, maar ik hou het voorlopig nog bij herfstrecepten. Zo ook deze gezonde scones met appel en anijs. Wat mij betreft is dat een typische herfstcombinatie die je bij een kop thee zou willen nemen terwijl je lekker op de bank hangt en naar je favo serie kijkt.

Gezond met boter?

Ja, in deze gezonde scones zitten gewoon boter want dat hoort wat mij betreft bij scones. Ik verving wel een deel door appelmoes om de kcal te drukken. Maar voor mij betekent gezond niet alleen maar laag in calorieën, voor mij betekent het ook eiwitrijk omdat ik aan krachttraining doe. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat ik langer een vol gevoel heb. Dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn, maar voor mij werkt dit en dus is dit voor mij gezond.

Overigens is dit niet de eerste keer dat ik scones maak. Zo heb ik al eerder een bananenbrood versie gemaakt en koos ik ook voor een witte chocola-aardbei combi. Daarnaast kun je ook kiezen voor hartige scones zoals bijvoorbeeld scones met kaas.

Gezonde scones met anijs en appel

Gezonde scones met anijs en appel

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 9 scones

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram eiwitpoeder
25 gram gestampte muisjes
1 ei
75 gram halfvolle melk
50 gram boter
75 gram appelmoes
50 gram fijngesneden appel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel anijspoeder

Bereiding

Smelt de boter in een klein schaaltje. Voeg alle ingrediënten behalve de appel bij elkaar in een kom en mix dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Snijd de appel fijn en schep dit door het beslag heen. Vet een muffin vorm in of beleg ze met kleine bakvormpjes en schep de hoopjes beslag erin. Zet de scones 20 tot 25 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

263 calorieën
32.9 gram koolhydraten
10.4 gram eiwitten
9.1 gram vetten
1.1 gram vezels

Voedingswaarden per scone

161 calorieën
21.3 gram koolhydraten
6.3 gram eiwitten
5.6 gram vetten
0.7 gram vezels

Gezonde scones met anijs en appel

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën