Bij dit weer hoort een zonnig recept vind ik en dus maakte ik een gezonde sinaasappel cake met een bijpassende topping. De cake is eiwitrijk en suikervrij, maar dat betekent niet dat hij niet ook gewoon heel erg lekker is. Want gezond eten en genieten gaan prima samen.
Suikervervangers
Ik ben al een tijdje ambassadeur van Sukrin en daarom ging ik deze keer opnieuw aan de slag met hun producten. Voor zowel de cake als de topping gebruikte ik suikervervangers. Op deze manier krijg je toch een lekkere zoete cake, maar dan met een stuk minder koolhydraten en calorieën. Daarnaast gebruikte ik een combinatie van bloem en eiwitpoeder om de cake extra vullend te maken. Dat noem ik toch best gezond!
Dit is niet het eerste recept dat ik met de suikervervangers van Sukrin heb gemaakt. Als je in de zoekbalk Sukrin intypt dan vind je van alles. Ga jij voor donuts, broodjes of toch voor een suikervrij toetje?
Gezonde sinaasappel cake
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Goed voor: 12 plakken
Ingrediënten
Voor de cake:
100 gram Sukrin:1
150 gram bloem
50 gram eiwitpoeder
3 eieren
125 gram sinaasappelsap
125 gram Franse magere kwark
8 gram bakpoeder (half zakje)
Raps van een halve sinaasappel
Voor de topping:
100 gram Philadelphia roomkaas light
50 gram Franse magere kwark
15 gram Sukrin icing
Rasp van een halve sinaasappel
Bereiding
Pak een mengkom en voeg hier de eieren en de suiker in samen. Gebruik een mixer en klop dit geheel 2 minuten tot je een lichtgeel mengsel hebt. Voeg de kwark en de sinaasappelsap toe en meng nog 1 minuut. Rasp de sinaasappel erboven.
Meng in een andere kom de bloem met het eiwitpoeder en de bakpoeder. Voeg het eiermengsel toe en roer alles goed door elkaar. Beleg een cakevorm met bakpapier en bak de cake 45 minuten op 180 graden. De cake is gaar als je er een saté prikker in kan steken die er schoon uit komt. Laat de cake helemaal afkoelen.
Voor de topping meng je de de roomkaas met de kwark, de icing suiker en de sinaasappelrasp tot een glad geheel. Verdeel de topping over de cake en geniet!
Voedingswaarden per 100 gram
141 calorieën
27 gram koolhydraten
12.1 gram eiwitten
3.4 gram vetten
0.5 gram vezels
Voedingswaarden per plak
103 calorieën
19.6 gram koolhydraten
8.8 gram eiwitten
2.5 gram vetten
0.3 gram vezels
GEEN REACTIES