Gezonde snackreep met noten en chocolade

23/05/2018

Ik betrap mezelf er best vaak op dat ik ‘s middags zin heb in een slechte snack. Of dit nou zoetigheid of hartig is maakt eigenlijk niet uit, zolang het maar iets lekkers om te vreten is. Soms geef ik hier aan toe, soms neem ik alleen een Cup-a-Soup en soms maak ik zelf iets. Zoals bijvoorbeeld deze gezonde snackreep met noten en chocolade.

4 uur – snack uur

Aangezien ik er zelf vaak last van heb en in mijn voedingsschema’s ook rekening houdt met de vier uur dip, ben ik eens gaan uitzoeken waar dit door komt. Volgens ELLE Eten zijn er 3 oorzaken: lunch, slaap tekort of stress.

Slaap kan ik volgens mij wel afkruisen, want ik slaap zo’n 8 tot 9 uur per nacht. Ryan vindt het altijd heel verrassend om te zien dat ik elke avond zoveel kan slapen, maar het is toch echt zo. Natuurlijk is dit niet bij iedereen het geval. Dus als jij minder dan 7 uur per nacht slaapt kan het zijn dat jouw honger gevoel hiervandaan kom.

Lunch kan ik nog aan werken. Ik lunch vaak best vroeg, terwijl de vier uur dip vaak te maken heeft met een tekort aan energie. Wanneer je je energievoorziening anders gaat regelen, kan dit betekenen dat de vier uur dip verdwijnt. Een makkelijke optie is dus een groter ontbijt of een tussendoortje in de ochtend. Wat je natuurlijk ook kunt doen is ervoor zorgen dat je gezonde suikers en andere nuttige voedingsstoffen binnen krijgt tijdens jouw dip. Bijvoorbeeld met deze gezonde snackreep, met een stuk fruit of een bakje kwark met noten.

Het originele recept voor deze repen vond ik op Chicks Love Food, maar door wat kleine aanpassingen past hij prima binnen mijn schema.

Gezonde snackreep met noten en chocolade

Gezonde snackreep met noten en chocolade

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 9 stukken

Ingrediënten

30 gram cashewnoten
30 gram havermout
60 gram pindakaas
1 shot Personal Protein caramel crunch
3 rijstwafels (ongeveer 25 gram)
50 gram pure chocolade

Bereiding

Hak de cashewnoten en doe ze in een kom. Voeg hier de havermout bij en verkruimel met je handen de rijstwafels tot kleine stukjes. Meng de rijstwafels, noten en havermout goed door elkaar. Doe de pindakaas in een schaaltje en zet hem even in de magnetron zodat het ‘smelt’. Voeg dit bij je rijstwafel mengsel en verdeel een shot caramel crunch over het geheel. Smelt nu ook de chocolade en giet dit over het geheel heen. Meng alles goed door elkaar.

Pak een bakvorm of plastic bakje en leg een stukje bakpapier op de bodem. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Laat het geheel een half uurtje opstijven in de koelkast voordat je de gezonde snackreep in stukken snijdt.

Voedingswaarden per 100 gram

515 calorieën
38.6 gram koolhydraten
15.5 gram eiwitten
31.8 gram vetten
6.4 gram vezels

Voedingswaarden per stukje (22 gram)

113 calorieën
8.5 gram koolhydraten
3.4 gram eiwitten
7 gram vetten
1.4 gram vezels

Gezonde Snackreep

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.