Breakfast Tips Snack Tips

Breakfast time! Gezonde wentelteefjes taart

11/12/2017

Soms heb ik gewoon echt trek in een zoet ontbijt. Een broodje hagelslag of duo penotti zoals je vroeger altijd kreeg. Dat ik dit mis zal er wel mee te maken hebben dat ik dus echt geen ochtend mens ben, maar ook geen koffie lust om wakker te worden. Dan dus maar suikertjes om mijn ogen open te krijgen en mezelf de donkere dagen door te slepen.

Natuurlijk kan ik ook gewoon een zoete thee nemen, maar aangezien ik toch echt moet ontbijten heb ik me gefocust op het vinden van een zoet en gezond(ish) ontbijt. Iedereen kent wentelteefjes. Ze zijn perfect om oud brood niet weg te hoeven gooien en je kan het zelfs met stokbroodjes bij de gourmet maken. Dat is nog eens een leuke gourmet-toetjes tip hè. Maar, je kunt dus ook een andere versie maken; namelijk een gezonde wentelteefjes taart.

Gezonde Wentelteefjes taart

Deze gezonde wentelteefjes maak je met bruin brood en eiwitpoeder en gaat in de oven. Ik zou zeggen ideaal voor in deze koude tijden. Je vindt deze taart ook terug in het voedingsschema van deze week. Je kunt hem ook ‘s avonds eten terwijl je film kijkt of neem hem naar werk als snack. Veelzijdiger gaat het niet worden 🙂

Enjoy!

————————————————————————————————————————————————————————————–

Gezonde wentelteefjes taart

Voorbereiding: 30 minuten
Baktijd: 60 minuten
Goed voor: 8 porties van ongeveer 150 gram

Ingrediënten

5 eieren
500 mililiter halfvolle melk
20 gram smart protein vanille
scheutje vanille extract
20 gram kaneel
10 sneetjes bruin brood (Ik gebruikte fijn volkoren brood)
200 gram aardbeien

Bereiding

Snijd het brood en doe dit in een diepe ovenschaal. Mix vervolgens de eieren met de melk, smart protein en kaneel in een grote kom en giet dit over het brood. Zorg ervoor dat al het brood het eimengsel kan opnemen. Laat dit vervolgens zo’n 20 minuten staan.

Als het eimengsel goed ingetrokken is in het brood, kun je de aardbeien in plakjes snijden en over de schaal met het brood verdelen. Zet de ovenschaal ongeveer een uur in de oven op 180 graden. Check tussendoor natuurlijk even of er een stukjes brood aanbranden. Ik heb vervolgens de taart in de schaal in stukjes gesneden toen het afgekoeld was en in porties verdeeld in bakjes in de koelkast gezet. Je kunt het makkelijk een aantal dagen bewaren en even opwarmen in de magnetron. Voor extra eiwitjes kun je de taart serveren met kwark.

Voedingswaarden per 100 gram

108 calorieën
13 gram koolhydraten
6,5 gram eiwitten
2,8 gram vetten
1,9 gram vezels

Voedingswaarden per portie (150 gram)

162 calorieën
19,5 gram koolhydraten
9,8 gram eiwitten
4,2 gram vetten
2,8 gram vezels

Gezonde Wentelteefjes taart

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply marjolein 11/12/2017 at 22:00

    Als je een stukje overhebt….voor je chauffeur .Mag ik vast ook wel een stukje van hem proeven

    • Reply fit.food.joy 12/12/2017 at 08:18

      Gelukkig zijn er wel 8 stukjes als ik er weer eentje maak.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.