Ken je dat? Heb je een heerlijk gerecht gemaakt, is het totaal niet fotogeniek. Deze gezonde yoghurtcake is namelijk echt heerlijk ookal doen de foto’s anders vermoeden. De basis is simpel, maar met de vulling kun je los gaan. Ik koos voor een banaan-caramel versie en voor een aardbei-lychee versie.
Quark stuff
Voor deze yoghurtcake heb ik een eiwitrijke kwark gebruikt, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor kwark met een smaakje zoals straciatella, vanille of wellicht perzik. Uiteraard kun je de havermout ook vervangen voor extra meel als je wilt en je kunt ook gewoon bloem gebruiken. Hoe dan ook, de basisversie is rijk aan eiwitten en laag in vetten. Ideaal dus voor een plakje bij de thee of koffie om het gezond vol te houden tot aan de lunch.
Voor de banaan-caramel versie gebruikte ik de nieuwe saus van CallowFit. Met code fitfoodjoycal10 kun je de saus met 10% korting bestellen en dus makkelijk uitproberen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf caramelsaus maken. Dit recept voor zelfgemaakte caramelsaus met peer is dan een aanrader.
Gezonde yoghurtcake met fruit
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 10 plakken
Ingrediënten
300 gram Protein Quark
125 gram volkoren tarwemeel
25 gram havermout
20 gram honing
2 eieren
bakpoeder
banaan-caramel
15 gram salty caramel
50 gram banaan
lychee-aardbei
50 gram lychee
50 gram aardbeien
Bereiding
Pak een kom erbij en meng de quark, honing en eieren door elkaar. Voeg vervolgens de tarwelmeel, de havermout en de bakpoeder toe en mix alles tot een glad beslag. Verdeel het beslag over twee gelijke kommetjes om de varianten te kunnen maken. Snijd het fruit in kleine stukjes en voeg de aardbeien en lychee aan het ene kommetje toe en de banaan en caramel aan het andere kommetje. Verdeel het beslag over je bakvormen en zet ze 20 tot 30 minuten in de oven op 200 graden.
Voedingswaarden per banaan-caramel plak
100 calorieën
13.9 gram koolhydraten
6.6 gram eiwitten
1.6 gram vetten
1.8 gram vezels
Voedingswaarden per aardbei-lychee plak
102 calorieën
14.2 gram koolhydraten
6.7 gram eiwitten
1.6 gram vetten
1.8 gram vezels
GEEN REACTIES